Hospitering ved Hans Nielsen Hauge VGS i Fredrikstad

Lurer du på hvordan det er å være elev hos oss? Hospitering er en fin mulighet for ungdomsskoleelever til å prøve ut utdanningsprogram ved en videregående skole. Det kan gi både inspirasjon og motivasjon videre til eget utdanningsvalg. Du er hjertelig velkommen til hospitering og å være elev for en dag hos oss om du planlegger å gå studiespesialisering neste år.

Gjennom hospiteringen vil du lære mer om utdanningsprogrammet du er interessert i, du vil få et innblikk i skolehverdagen hos oss og hvordan det er å være elev ved Hans Nielsen Hauge videregående skole.

Kanskje vet du ikke helt hva du ønsker å bli?

Det er ingen grunn til panikk. Du er nemlig i samme båt som mange andre. Noe av det smarteste du kan gjøre er å velge den utdanningen som legger minst begrensninger for dine fremtidige valg. Med studiespesialiserende utdanningsprogram kan du senere velge nesten hva det skulle være. Du kan for eksempel bli ingeniør, jurist, økonom, samfunnsviter, lege, historiker, lærer eller fysioterapeut. Kort sagt; mulighetene er mange.

Aktuelle snarveier

Om HNH VGS

Hans Nielsen Hauge VGS er en privatskole i Fredrikstad med et godt miljø der alle kjenner hverandre, og hver elev får tett oppfølging. Vi tar dine ambisjoner på alvor og hjelper våre elever med å skape resultater som åpner dørene til høyere studier og spennende karrieremuligheter.

Skoletilbudet og fag

Som elev på HNH oppnår du resultater som åpner dørene til høyere studier og spennende karrieremuligheter etter videregående. Vi hjelper deg med å lykkes og inspirerer deg på veien. Ved Hans Nielsen Hauge VGS tilbyr vi studiespesialiserende med flere spennende valgfag.

Inntaksreglement

Her har vi samlet informasjon om skolens inntaksreglement, altså søknadsfrist, krav til søkere og skolens prioritering av søkere ved inntak. Ønsker du å søke om skoleplass hos oss er det viktig at søknaden er fullstendig for å bli registrert. Vi anbefaler også å søke så tidlig som mulig og i god tid før søknadsfristen 1. mars.

Hvorfor velge HNH?

Skole midt i byen

HNH er en helt nyoppusset skole med moderne lokaler midt i Fredrikstad sentrum. Her er det nærhet til alt.

Tett oppfølging

HNH er en skole med et godt miljø der alle kjenner hverandre, og hver elev får tett oppfølging. 

Treningsstudio

Vi har ingen gymsal men derimot gym, fri trening og frokost på treningsstudio.

Kristen skole

Vi har fokus på kristne verdier, blant annet gjennom at elevene hvert år samler inn penger til misjons- og bistandsprosjekter.

Skoleturer

Vi reiser på skoleturer. Bli kjent-tur i VG1, språkturer til Tyskland, Frankrike eller Spania i VG2 og studietur til utlandet i VG3.

Skole-pc

Vi bruker Macbook Air som skole-pc. Den får du låne mens du er elev hos oss. Når du slutter kan den kjøpes ut for restverdien. 

Hør fra elever som har vært på hospitering hos oss

 • Det er veldig positivt at det er liten skole. Man føler at lærerne faktisk vet hvem du er og bryr seg. Best av alt er likevel miljøet. Jeg vet at det er en klisje å si at folk er hyggelige, velkomne og ikke dømmer, men det er faktisk helt sant. Her kan jeg være akkurat den jeg er og tro på akkurat det jeg vil, uten at noen tenker noe vondt om meg.

  Marthe Gjermundsen

  Deltok på hospitering

 • Jeg hadde egentlig bestemt meg for å begynne på HNH før jeg var innom på besøk, men å dra på disse dagene gjorde bare at jeg ble ekstra sikker på at jeg ville begynne her.

  Christiano Alexandro de Santino Rodriguez-Musæus

  Ble elev etter hospitering

 • Jeg ville anbefalt denne skolen sterkt hvis man vurderer studiespesialisering. Skolehverdagen er preget av mye variert og spennende undervisning, noe som har mye å si for oss elever. Det er veldig mye bra med HNH, men det jeg legger mest merke til i hverdagen, er hvor bra lærerne følger opp elevene. Alle blir behandlet med like mye respekt og lærerne spør deg alltid om du har det bra. Siden HNH er en liten skole, blir miljøet også automatisk mye bedre. Du blir lettere kjent med andre elever, og det føles ut som om alle kjenner alle.

  Ola Kaufmann Bøckmann

  Ble elev etter hospitering

Hvordan melde seg på hospitering/praksis ved HNH VGS?

Alle 10-klassinger i Fredrikstad har mulighet til å besøke en videregående skole for å lære mer om skolen, skoletilbudet og hvordan det er å være elev for en dag. Innen fredag 3. november vil du sammen med læreren din lage en liste med tre aktuelle skoler i prioritert rekkefølge.

Er Hans Nielsen Hauge VGS ditt førstevalg?

Her skal det være mulig for alle å oppnå sine drømmer – fremtiden din starter hos oss!

Nyttige artikler