Om oss

Hans Nielsen Hauge VGS er en passe stor privatskole i Fredrikstad med litt over 200 elever fordelt på tre klassetrinn. Vi har et godt skolemiljø der alle kjenner hverandre og hver elev får tett oppfølging. Mye har endret seg siden skolen ble etablert i 2014, men én ting står fast: Hovedmålet er å skape kunnskapsrike og engasjerte verdensborgere.

Reisen og fremtiden din starter hos oss.

Vi tar dine ambisjoner på alvor og hjelper våre elever med å skape resultater som åpner dørene til høyere studier og spennende karrieremuligheter. Vi har som mål at alle elever skal føle seg trygge og inkluderte. Vi skal være en skole der vi bryr oss om hverandre og som er preget av nestekjærlighet, respekt og omsorg.

HNH – veien til all verdens muligheter

Hva ønsker du å bli? Med studiespesialisering kan du gå videre til nesten alt av studier og yrker. Her har vi valgt å satse ganske tungt på gode lærere og formidling av mer utfordrende fag som realfag.

Realfagselever ved HNH

HNH er veien til realfag og entreprenørskap

HNH + REALFAG = INGENIØR, LEGE, INFORMATIKK

Ved å velge en retning innen realfag gjør du et smart valg. Teknologi og realkompetanse er viktig for dagens utfordringer og morgendagens løsninger. For å utarbeide nyskapninger og innovative løsninger trenger man mennesker med kunnskap innen realfag. Er du en av de som er interessert i hvordan ting er skrudd sammen og fungerer? Og har lyst til å komme opp med gode idéer som løser problemene man står ovenfor i dag?

Elever ved HNH med realfag går ofte videre til ingeniør- eller legestudier. Våre realfagslærere kan formidle tungt og komplekst fagstoff på en enkel og praktisk måte. Med en bakgrunn innen realfag har du store utdannings- og karrieremuligheter etter videregående.

HNH + ENTREPRENØRSKAP = FREMADSTORMENDE LEDERE

Hans Nielsen Hauge er en mann mest kjent som vekkelsesleder og lekpredikant, men han var også en sosial entreprenør. Han etablerte flere titalls bedrifter i Norge på 1800-tallet og startet en bevegelse med entreprenører som gjorde det samme. Han hadde et brennende samfunnsengasjement og så næringsvirksomhet som et middel for positiv samfunnsbygging. Han bygde opp forretningsmodeller som både tjente samfunnet og bidro til lønnsom vekst.

På Hans Nielsen Hauge VGS har våre elever ungdomsbedrift i faget Markedsføring og Ledelse. Siden oppstarten i 2014 har ungdomsbedriftene ved HNH vunnet en rekke priser både under Fylkesmesterskapet og Norgesmesterskapet i regi av Ungt Entreprenørskap (UE).

Norgesmesterskapet for Ungdomsbedrifter

2019: 2. plass for Beste Kundeopplevelse på nett – Punktum UB

2017: 2. plass for Beste Kundeopplevelse på nett – AEWA UB

2017: 2. plass for Størst Verdiskapningspotensialet – AEWA UB

Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter

2022:

1. plass for Beste HR-bedrift – Psykt Kult UB

1. plass for Beste sosiale Entreprenør – Shine Bright UB

2. plass for Beste HR-bedrift – AIIP UB

2. plass for Beste nettsted – AIIP UB

2. plass for Beste reklamefilm – Psykt Kult UB

2. plass for Beste markedsføring – Psykt Kult UB

3. plass for Beste pitch – Sneaklink UB

2021:

1. plass for Beste HR-bedrift – Smart trekk UB

2020:

2. plass for Beste Logo – Asap UB

3. plass for Beste Forretningsplan – Asap UB

2019:

1. plass for Beste Ungdomsbedrift – Punktum UB

1. plass for Beste forretningsplan – Punktum UB

1. plass for Beste logo – Punktum UB

1. plass for Beste markedsføring – Punktum UB

2018:

2. plass for Beste ungdomsbedrift – Sweetpads UB

2. plass for Størst verdiskapningspotensialet – Sweetpads UB

1. plass for Spleiselagets regnskapspris – Sweetpads UB

2. plass for Beste utstilling – Sweetpads UB

2. plass for Beste logo – iWOS UB

2. plass for Beste kundeopplevelse på nett – Sweetpads UB

3. plass for Beste logo – Exemplum UB

2017:

1. plass for Beste Ungdomsbedrift – AEWA UB

1. plass for Størst verdiskapningspotensialet – AEWA UB

1. plass for Beste innovative produkt – AEWA UB

1. plass for Beste HR-bedrift – AEWA UB

1. plass for Beste utstilling – AEWA UB

1. plass for Beste kundeopplevelse på nett – AEWA UB

1. plass for Beste reklamefilm – Livsglede UB

2. plass for Beste selger – André Lier fra AEWA UB

2. plass for Beste logo – AEWA UB

2. plass for Beste scenepresentasjon – Livsglede UB

2. plass for Beste sosiale entreprenør – Livsglede UB

3. plass for Beste markedsføring – Mustapp UB

Vår historie

EN GOD IDÈ

I 2013 begynte noen lokale ildsjeler å snakke om å starte skole i Fredrikstad. Med Norsk Luthers Misjonssamband (NLM) i ryggen og godkjenning fra Utdanningsdirektoratet ble planene til virkelighet. Flere lokaler ble vurdert, før valget falt på Nygaardsgata 33. Prosjektering og byggearbeider startet våren 2014. Etter det som ble beskrevet som «verdensrekord i å bygge skole», stod 2. etasje ferdig renovert til skolestart august 2014.

DET FØRSTE ÅRET

Det første skoleåret ble en spennende og lærerik opplevelse for både elever og lærere. Små og store tradisjoner ble skapt den 18. august 2014 da vi tok i mot 14 spente førsteklassinger. I løpet av det første året kom det flere elever fra andre skoler. I juni 2017 gikk de første avgangselevene ut fra HNH.

FULLE KLASSEROM

Før skolens andre år opplevde vi stor økning i antall søkere og to nye førsteklasser flytting inn i de nye lokalene. Til skolestart 2016 stod 3. etasje med seks nye klasserom, grupperom, garderobe og elevområder klart til bruk. Den 18. august tok vi i mot nye førsteklassinger og feiret med boller og brus at 14 var blitt til 140. Skoleåret 2017/2018 utvidet vi med ytterligere én klasse, og skolen har dermed 179 elever fordelt på seks klasser.