Utvider skolen med tusen kvadratmeter

En helt ny etasje møter HNH-erne når de vender tilbake til skolebenken i august.

De har vært umulig å ikke legge merke til de siste dagene: lydene fra fjerde etasje. Det betyr at arbeidene er godt i gang og at en langt større skole venter ved skolestart til høsten. 

Fra liten til passe stor

-Vi øker arealene fra 2000 til 3000 kvadratmeter, forteller administrasjonsleder Christopher entusiastisk. Og entusiastisk har han all grunn til å være. Våren har bydd på svært gode nyheter i form av rekordhøyt søkertall til vg1; 195 søkere til 90 plasser betyr lange ventelister og at det om et drøyt år vil være tre klasser per trinn. HNH går slik fra å være en liten skole til en passe stor skole med 270 elever totalt. Dermed melder det seg også et behov for større plass, og Christopher og resten av ledelsen har planene klare: 

Håndverkerne er i full gang med å gjøre om gamle kontorlokaler til nye klasserom.

-Den nye fjerdeetasjen vil romme tre nye klasserom, fem grupperom, en sosial sone og bibliotek/lesesal. Sistnevnte vil bli skolens aller fineste rom med panoramautsikt over elva. Her vil det bli totalt 18 arbeidsplasser for elevene og etterhvert også et minibibliotek, opplyser han.

-En egen komite arbeider med fargevalg og interiør. Det vil nå bli mer duse farger og paletten vil endre seg fra etasje til etasje. I tillegg ønsker vi oss grønne planter som kan live opp arealene, legger han til.

Nytt naturfagsrom

Det er imidlertid ikke bare fjerde etasje som blir ny fra høsten av. Også resten av skolen skal få et lite ansiktsløft:

-Alle vegger skal altså males i nye farger, i tillegg skal nåværende etasjer også bygges noe om. Naturfagrommet flyttes opp i tredje etasje og vil bli betydelig oppgradert. Blant annet vil det bli avtrekk ved pultene slik at elevene kan utføre forsøk enda sikrere og mer tilrettelagt for flere samtidig. I tillegg blir det et nytt forberedelsesrom til lærerne, forteller han. 

I andre etasje, der vg1-elevene skal holde til, vil det bli tre klasserom. Andreklassingene skal ha tilhold i tredje etasje der det vil det bli fire klasserom, som i dag. I tillegg flyttes altså naturfagsrommet hit. 

Flere sosiale soner

-Det som er spennende her er at det blir et nytt vrimleareal der tredjeklassingene har holdt til i dag. Her kommer det sofaer, bordtennisrom og flere små grupperom med utsikt mot Nygaardsplassen, forklarer Christopher. 

-Totalt får skolen flere sosiale soner der elevene kan sitte og prate eller jobbe sammen i grupper. At vi øker arealet med 33 prosent vil oppleves som betydelig forskjell fra i dag, føyer han til. 

Innredningskomiteen på befaring i den nye fjerdeetasjen.

Eksamensperioden er en saga blott og skolen skal snart tømmes for lærere og elever. Det betyr at bygningsarbeiderne nå har frie tøyler til å bore og banke. Og bråk vil det bli: 

-Blant annet skal det skjæres ut et hull mellom tredje- og fjerde etasje og settes inn en ny trapp. Det blir gøy å se resultatet når vi kommer tilbake etter ferien, sier han. 

-Vi tar sikte på at det meste er klart til skolestart og gleder oss til å ta imot gamle og nye elever i nyoppussede lokaler i august.