VG 2 tur til Fangekasa

Covid-19 pandemien satte en effektiv stoler for språkturer til Berlin og Barcelona. Men vi ga ikke opp drømmen om en tur sammen. Vi la planer for en tur i Norge, men det så lenge veldig vanskelig ut. Vi utsatte og ventet på bedre tider, oppdaterte og la nye planer. Og første uken i juni fikk vi mulighet til å reise.

Det ble tre flotte dager i Skjeberg, Aremark og Halden. Onsdag morgen startet vi med “Klatring på grensen”, muskler og høydeskrekk fikk kjørt seg, mestringsfølelsen kom mer og mer ettersom utfordringer ble gjennomført. Gode og slitne ankom vi Fangekasa der deilig varm Pizza i kassevis ankom fra den lokale Pizza grillen. Litt utpå kvelden kom kveldens artist, og vi fikk være med på Release konsert på stranda i solnedgang med Miriel (Maria Spikkeland). Det ble en magisk kveld.

Torsdag startet opp med Zumba utenfor hallen, det var morgen gym med latter, glede og fengende rytmer. Søvnen ble bokstavelig danset ut av kroppen. For en start! vi utnyttet stedet til det fulle, med bading, volleyball turnering, frisbee, kanopadling, og leirkveld ved bålet. Det ble allsang ved bålet, med alt fra Postgirobygget til Justin Bieber. “Det var solnedgang, det var latter det var sang…”

Fredag var avreise fra Fangekasa, vi gjorde oss klar for en formiddag med militær disiplin og presisjon. Kompani Fredriksten Festningen var siste kronen i verket på en fantastisk tredagers tur i vårt nærområde. En tur som virkelig smakte etter måneder med “rødt og gult nivå”.