Godt å være tilbake igjen

Forrige uke åpnet HNH dørene for elevene igjen etter 8 uker med fjernundervisning i Teams. Vi kjenner på at det er godt å være tilbake til normalen igjen, selv om det er litt forandringer i skolehverdagen.


Mattis og Santino er glade for å være tilbake på skolen igjen

Mattis og Santino er glade for å være tilbake på skolen igjen

Hvordan er det å være tilbake i klasserommet?

– Det er veldig rart at det ikke er hele klassen, og at det er så mye regler vi må følge med når det kommer til vasking av hender og pulter. Det er veldig hyggelig å se noen andre en bare familien din.

– Jeg føler det er en økt motivasjon og effektivitet når man kommer på skolen. Man følar at man har gjort noe når man kommer hjem igjen. At man drar et sted og kommer tilbake, det er veldig deilig og man sitter igjen med mer når dagen er slutt.

– Man får litt ordentlig hverdag igjen, ikke bare sitte inne på rommet hele dagen.

– Man blir nesten litt for komfortabel hjemme.

Hvordan har det fungert å ha fjernundervisning?


Får å kunne holde god nok avstand møter bare halve klassen på skolen om gangen.

Får å kunne holde god nok avstand møter bare halve klassen på skolen om gangen.

– Jeg tror HNH har klart det mye bedre enn mange andre skoler. De jeg har snakket med på andre skoler har ikke hatt like godt opplegg. Vi har hatt timer til faste tidspunkt hver dag.

– Vi har fått like god oppfølging hjemme som om vi hadde vært her på skolen. Vi har ikke gått glipp av noe. Selv om vi har vært hjemme har vi hatt nesten lik skolehverdag.

Hva har dere gledet dere mest til?

– Møte venner og få struktur. Jeg får nok gjort mer når jeg er på skolen, enn jeg får gjort hjemme.

– Det er noe med å ha rutiner. Komme seg ut av pysjen og ta på seg buksa.


Alle dørhåndtak og gelendere skal dessinfiseres to ganger om dagen.

Alle dørhåndtak og gelendere skal dessinfiseres to ganger om dagen.

Smitteverntiltak

Hvordan har det gått å åpne skolen igjen?

Det var fint å åpne skolen igjen. Det har vært en del tilpasninger og justeringer for å kunne gjenåpne. Men alt i alt opplever vi at det er positivt. Både for ansatte og elever.  

Hva gjør skolen får å hindre smitte?

Vi forsøker å følge smittevernveilederen til FHI, og har utarbeidet nye rutiner for renhold, avstand, og gjennomføring av skoledagene. Det har medført blant annet at ikke alle elevene er fysisk på skolen til samme tid. Ellers så er det forsterket renhold og tilstedeværelse av ansatte i fellesareal. Men vi er avhengige av at alle på skolen bidrar gjennom å følge smittevernrutiner.

Hvordan har det vært å drive skole uten elever?

Vi registrerte et stemningsskifte de siste 2 ukene før skolen stengte, og la planer for annerledes skolehverdag. Det gjorde at vi var klar med digital hjemmeundervisning allerede fredag 13.mars. Men å kun se og høre elever via digitale plattformen er ikke det samme og de tomme lokalene vitnet om unntakstilstand. Det var med stor glede vi åpnet skolene for elever mandag 11.mai.