TAKK FOR TRE FLOTTE ÅR!

Foto: Einar Belck-Olsen


Torsdag forrige uke ble avgangselevene ved HNH feiret på Litteraturhuset med en høytidelig avslutningsfest. Elever, foreldre og lærere var samlet for å markere at årets VG3-elever var ferdige med tre år på HNH, og for å feire at 13 års skolegang nå er over!


Taler og sang

Selv om både elever og lærere var slitne etter en uke med muntlige eksamener, skulle det likevel bli en flott avslutning på Litteraturhuset denne kvelden. Med elever kledd i bunader og dress, ballonger i ekte HNH-farger og lærere i feststemning lå alt til rette for en minnerik markering for de flotte VG3-elevene.


IMG_8692.png

I tillegg til taler fra både kontaktlærere og rektor holdt også Karoline Nordbø og Anne Haug tale på vegne av elevene. De to sistnevnte fremhevet elevenes trivsel og det gode forholdet til lærerne som det mest positive ved tiden på HNH. At døra til lærerrommet alltid var åpen og at man som elev alltid var velkommen til en prat her, var noe Karoline trakk frem under talen. Anne nevnte også at det positive ved å gå på en liten skole som HNH: – Det er ganske spesielt å gå på en skole der rektor ønsker deg velkommen om morgenen med et “Hei, Anne”.


IMG_8697.png

Jeg pleier å si at «å begynne på HNH reddet meg». Det er fordi HNH er et sted hvor alle kan får være akkurat den de er. Vi blir ikke plassert inn i en ramme som liksom skal passe for alle, men møtt som individer med enorm individuell tilpassing for hver elev.

At skolen har et kristent verdigrunnlag er noe som gjør mange skeptiske, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg var en av dem. Men etter å ha møtt noen av de ansatte og elever fra skolen forsvant raskt skepsisen og jeg forsto virkningen av dette verdigrunnlaget. På HNH er faktisk hver og en av lærerne genuint opptatt av at elevene skal ha det bra og det viser de ved å bry seg.

– Anne Haug

Det ble også tid for sang, først ved en flott duett av Anniken Mortensen og Anne Haug som sang “Vår beste dag”, akkompagnert av Annikens far, Arild Mortensen. I tillegg hadde lærerne et noe mer uhøytidelig sanginnslag ved at de fremførte “Tenke sjæl” til elevene, mens også publikum fikk være med å synge til “Måne og sol”.

Livet etter HNH: Fire elever om planene for neste år

Vi tok en prat med Elling, Kristine, Anniken og Anne for å høre mer om hva de skal til neste år. I tillegg fikk vi høre litt om hvordan tida deres på HNH har vært. Selv om de har ulike planer for neste år, er alle enige om at tida på HNH har vært lærerik og preget av et godt samhold.

Elling Weme: Førstegangstjeneste


IMG_8044.JPG

– Hva skal du gjøre neste år, Elling?

– Til neste år skal jeg inn i førstegangstjeneste. Etter de tolv månedene skal jeg forhåpentligvis søke på flyskolen i forsvaret.

– Det høres spennende ut. Hvorfor vil du bli flyver?

– Fra jeg var liten har jeg bygget en lidenskap for fly, og det er vel i grunnen dette som nå gjør at jeg ønsker meg til flyskolen. 

– Hva ser du mest frem til neste år?

– Jeg ser mest frem til å få nye erfaringer, lære mer og møte på nye utfordringer. 

– Nå er du snart ferdig på HNH. Hva har vært det beste med å gå her?

– Det beste har vært å bli kjent med alle klassekameratene mine. Etter tre år har vi bygget en kjemi og et samhold som er unikt.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Til sommeren skal jeg ta et avbrekk fra alt som heter studier og jobb.

– Har du et tips for hvordan man best kan slappe av i ferien?

Være med venner og familie.

Kristine h. Johansen: Barnehagelærerutdanningen


IMG_8050.JPG

– Hva skal du gjøre neste år?

– Det blir nok å studere barnehagelærer, og jeg håper på at det blir i Halden.

– Hva gjorde at du ville studere nettopp dette?

– Jeg ønsker å bidra til barns læring og utvikling. 

– Hva ser du mest frem til neste år?

– Jeg ser frem til å studere noe jeg interesserer meg for og håper på å møte folk med samme faglige interesser som meg selv. 

– Nå er du snart ferdig på HNH. Hva har vært det beste med å gå her?

– Det beste må være de engasjerte lærerne og den tette oppfølgingen som skolen har gitt oss gjennom tre år.

– Nå er der snart ferie. Har du noen tips for hvordan aller best kan slappe av og nyte ferien?

– Mitt beste råd er å gjøre det man virkelig har lyst til, koble av og lade batteriene før videre studier. Komme seg ut i sola, omgås familie og gode venner og utnytte ferien mest mulig, men samtidig gjøre det man kan for å være forberedt på hverdagen igjen.

Anniken Mortensen: DTS


IMG_8041.JPG

data-animation-override>
Årene på HNH har gått over all forventning. Vennene jeg sitter igjen med fra disse årene kjente jeg ikke på forhånd, noe som er helt sprøtt å tenke på nå. Vi har blitt så gode venner, noe som har gjort skolehverdagen helt unik. Det kommer jeg til å savne utrolig mye.
— Anniken Mortensen

– Nå har du gått på HNH i tre år og skal snart ut i den store verden. Hvordan har årene på HNH vært, og hva kommer du til å savne mest?

– Årene på HNH har gått over all forventning. Vennene jeg sitter igjen med fra disse årene, kjente jeg ikke på forhånd, noe som er helt sprøtt å tenke på nå. Vi har blitt så gode venner, noe som har gjort skolehverdagen helt unik. Det kommer jeg til å savne utrolig mye. 

I tillegg har det vært så fint å ha så mange bra lærere som virkelig er der for deg, og backer deg gjennom alt. Jeg er så vanvittig takknemlig for at jeg har hatt lærere som har stått og heiet på meg hele veien. Man kjenner virkelig at de genuint bryr seg, og det vil jeg si er en sjelden vare. Det har virkelig gjort HNH helt spesielle.

– Du skal reise langt vekk fra Norge neste år. Fortell!

– Jeg skal da flytte til Honolulu 16. september med min bestevenninne, Benedicte. Der skal vi gå på en kristen «skole» som kalles DTS (discipleship training school), gjennom organisasjonen YWAM (youth with a mission). Etter tre måneder på Hawaii med undervisning, skal vi reise et par måneder ut til et land vi selv kan velge. Det vil da bli land som Bali, Filippinene, Fiji, Kambodsja, Malaysia og så videre. Der skal vi drive med hjelpearbeid og misjon. 

– Hva ser du mest frem til ved å reise på DTS?

– Jeg har lenge kjent på en enorm utfartstrang, og gleder meg da til å komme meg ut i verden. Det skal bli veldig deilig med forandring. Jeg gleder meg også til å utfordre meg selv som person, og gå ut av komfortsonen, mer enn jeg er vant til. Kan ikke akkurat legge skjul på at jeg ser veldig fram til å bo på et så fint sted, hvor det alltid er varmt!

– Først kan du ta en velfortjent sommerferie. Har du noen store planer for sommeren?

– Jeg tenker at de beste somrene er de somrene hvor ting planlegges spontant, altså har jeg ingen planer. Jeg skal feriere med familien min på øya Tisler hvor vi har hytte, det beste stedet på jord. Skal så klart tilbringe masse tid med vennene mine også før jeg reiser til andre siden av verden.

– Har du noen tips til hvordan man bør slappe best av i ferien? 

– Som sagt tror jeg at man kan få en veldig bra sommer om man innstiller seg på å være spontan og tenke utenfor boksen med diverse aktiviteter. Jeg tror det er viktig å ikke ha for høye forventninger, for da kan man lett stresse hvis det ikke går etter planen. Ta det chill, og ha det gøy! Utenom det er jo kald Pepsi den rette vei å gå til en fullstendig sommer.

Anne HAug: Musikkteater på Bårdar


IMG_8034.JPG

– Hva skal du gjøre neste år?

– Jeg skal studere musikkteater på Bårdarakademiet i Oslo.

>
– Det beste med å gå på HNH har vært det trygge miljøet blant lærerne og elevene, og det at alle lærerne virkelig bryr seg om oss.
— Anne Haug

– Det må sies å være et noe kreativt studievalg. Hva gjorde at du ville studere nettopp dette? 

– Jeg har drevet med musikal egentlig hele livet, og har alltid hatt en drøm om å studere det på fulltid. Jeg elsker å både danse, synge og spille teater, og derfor er musikal helt perfekt for meg. Det blir også to veldig lærerike og ikke minst intense år, hvor jeg skal få drive med det jeg liker aller best. 

– Hva tenker du om overgangen fra videregående til høyere utdanning? Hva tror du kommer til å bli den største overgangen?

– Den største overgangen blir nok å miste den tryggheten det er å komme på skolen hver eneste dag. Det blir også en stor overgang at jeg må bli helt selvstendig og ikke har lærere som følger meg opp på samme måte. 

– Nå er du snart ferdig på HNH. Hva har vært det beste med å gå her?

– Det beste med å gå på HNH har vært det trygge miljøet blant lærerne og elevene, og det at alle lærerne virkelig bryr seg om oss elevene. 

– Hva skal du gjøre i sommer?

– I sommer skal jeg nesten bare jobbe, men også forsøke å få dratt på en reise.

– Har du et tips for hvordan man best kan slappe av i ferien?

– Mitt beste tips for å slappe av er å tilbringe tid med mennesker som gjør deg godt og som du føler at du kan være deg selv med. Selvfølgelig så hjelper varme sommerkvelder, med bading og god mat også.


Vi ønsker alle tredjeklassinger lykke til videre!

Vi har trua på dere alle!