Møt HNHs nye lærere!

I august fikk elever og lærere stifte bekjentskap med seks nye og engasjerte ansatte ved HNH. Vi tok en prat med dem for å bli litt bedre kjent.


Filip Sekkelsten Dale (26):        Interessert i språk og bibelNye ansatte 2018 - 3 of 5.png

Fredrikstadmannen Filip Sekkelsten Dale skal undervise i engelsk i vg1 og vg3, noe som viser seg å passe godt for en språkinteressert, verdensvant og tedrikkende mann som ham. Han tok masterutdanning i Canada og trives godt når han kan bruke engelsk i hverdagen. – Planen er å jobbe med bibeloversettelse til språk som ennå ikke har Bibelen. Men da jeg forlovet meg med hun som nå er kona mi, som er fra Mexico, måtte planene endres litt. Derfor var jobben som engelsklærer ved HNH veldig interessant! 

data-animation-override>
HNH er et fantastisk sted å jobbe, med hyggelige og kompetente kolleger og flotte elever!
— Filip S. Dale

Filip forteller at han håper å gjøre en forskjell på flere plan gjennom sin nye jobb, både i fag, dannelse og tro. 26-åringen har allerede funnet seg godt til rette, og han er ikke i tvil om at han havnet på rett plass: – HNH er et fantastisk sted å jobbe, med hyggelige og kompetente kolleger og flotte elever. 

Bibelen er favortittboka 

Filip kan fortelle at han har et nært forhold til lesing og at det å lese i Bibelen har gitt ham mye gjennom livet. – Karrieren begynte med barnebibel og Donald Duck, men begynte systematisk med Bibelen da vi fikk 50 kr. per bok av foreldrene våre. Siden det har jeg lest hele livet, og favorittboka er fortsatt Bibelen, med all dens dybde, undring, skjønnhet og kompleksitet. 

Hvordan vil du beskrive deg selv som lærer?

– Jeg ønsker så godt som mulig å inspirere elevene til å bli glade i å lese, til å bli glad i språk, til å bli helstøpte mennesker – og enda mer at de skal bli utfordret til å leve ikke for seg selv, men for Gud, vår alles Skaper og Herre.

Bragd: 

Leste gjennom hele Bibelen før han fylte 11 (!)


Mats Kobbevik-Westgaard (26): Vikinginteressert forfatterspire!Nye ansatte 2018 - 4 of 5-kopi.png

Allsidig fyr

Dette er en mann med mange interesser! Blant annet kan vi nevne at han driver med downhill longboard, ridning, musikk, lesing og skriving – i tillegg til å være svært interessert i vikingtid. Mats er opprinnelig fra Bamble i Telemark, men bor nå på Høyum utenfor Fredrikstad. I år skal han undervise i kroppsøving og kristendom her på HNH. 

data-animation-override>
Det jeg liker ved HNH, er hvordan en føler seg velkommen så fort en kommer inn døra.
— Mats Kobbevik-Westgaard

Hva var grunnen til at du havnet på HNH? 

– Jeg søkte her etter å ha hørt mye positivt om skolen, og ønsket meg til en privat videregående etter å ha jobbet i ungdomsskolen noen år. Her trives jeg godt! Det jeg liker ved HNH, er hvordan en føler seg velkommen så fort en kommer inn døra. I tillegg synes jeg verdiene skolen har, stemmer godt med hvilke verdier jeg selv har. Denne typen verdier er det viktig å formidle ut til folk! 

Hvordan er du som lærer?

– Som lærer liker jeg å ha en god relasjon til elevene, og benytter gjerne anledningen – om den byr seg – til å prate med elevene om mer enn bare fag. Faglig læring er viktig, men personlig utvikling og gode relasjoner er vel så viktig. Jeg vil si at jeg er semi-strukturert i organiseringen av en undervisningsøkt: Jeg liker å ha en god plan for timen, men kan fort improvisere om det skulle være nødvendig. Likevel: Jeg håper å kunne gi nok faglige utfordringer og bygge gode relasjoner. 

Funfact:

Mats holder for tiden på med en bok som han håper å få gitt ut i løpet av få år!


Einar Belck-Olsen (34): Sosial gamerNye ansatte 2018 - 5 of 5.png

Einar kommer fra Knapstad i Østfold, men har vokst opp som misjonærbarn i Peru. Nå bor han i Oslo, og dermed får han sett mye vakker natur fra toget den kommende tida. Einar beskriver seg selv som en tålmodig, rolig og avslappet fyr: – Jeg tror jeg er flink til å lytte og gi råd når noen trenger det. Ellers er jeg veldig sosial og har mye humor. 

På fritida driver han mye med gaming: – Jeg har alltid vært glad i dataspill – helt siden pappa kom hjem med vår første datamaskin i 1988. Så det blir mye gaming på kvelder og i helger. For tiden går det mye i Overwatch og Heroes of the Storm. Ellers er jeg veldig glad i film, bøker og brettspill.

Fyldig CV

Einar skal ikke undervise ved HNH, men skal ha et spesielt ansvar får skolemiljø og markedsføring ved skolen. Før han begynte her på HNH, har han rukket å drive med mye forskjellig: – De siste 15 årene har jeg bodd i Oslo, hvor jeg har jobbet med mye forskjellig innen barne- og ungdomsarbeid, psykisk helse og omsorg, møbelrestaurering, trykkeri og masse annet. De siste fem årene har jeg gått på OsloMet – storbyuniversitetet. Her har jeg har tatt en Bachelorgrad i Anvendt datateknologi i tillegg til at jeg har jobbet heltid som studentpolitiker. 

Opptatt av psykisk helse

Einar har alltid hatt et engasjement for psykisk helse, og det var også dette engasjementet som fikk ham inn i studentpolitikken. – Jeg har sittet i en rekke styrer både lokalt i Oslo og nasjonalt for organisasjoner som jobber med psykisk helse. Nå sitter jeg i Landsstyret i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon. Jeg er veldig opptatt av at psykisk helse og funksjonsnivå ikke skal være til hinder for at man kan delta i samfunnet på lik linje med alle andre. At man kan ta utdannelse, jobbe, ha familie og leve selvstendige liv.

data-animation-override>
Da håper jeg at HNH kan være et sted der man kan komme selv om livet lugger og alt er bare dritt.
— Einar Belck-Olsen

Komme som man er

Du har mange gode tanker om hvordan miljøet på HNH kan bli enda bedre. Fortell! – Vi vet at tenårene kan være en utfordrende tid hvor mange iblant synes det er tøft å møte hverdagen. Da håper jeg HNH kan være et sted der man kan komme selv om livet lugger og alt er bare dritt. Jeg håper vi kan skape et miljø der det er innafor å si at «jeg har det ikke så bra i dag» og «jeg får ikke til å være perfekt». Da vet vi alle at sånn kan mange kjenne det av og til; og det er helt greit! Jeg vil bidra til at elevene kan finne ut av hvem de er, i et trygt, åpent, inkluderende og morsomt miljø.

Bragd

1. Ble årets student i 2015.

2. Krysset Atlanterhavet ti ganger før han fylte ti år.


Elise Berggren (26):          Friluftsinteressert biologNye ansatte 2018 - 2 of 5.png

Tilbake i Østfold

Elise gleder seg til å ta fatt på jobben som lærer ved HNH. I år skal hun undervise i biologi, kjemi og geografi. De siste seks årene har hun bodd og studert i Oslo, men hun bor nå i Sapsborg – hvor hun også vokste opp.

Før sommeren leverte hun sin masteroppgave om livet i fjæra ved Ytre Hvaler nasjonalpark. – Det ble en del dager hvor jeg stort sett plaska rundt i fjæra på jakt etter interessante, biologiske oppdagelser. Det var i alle fall en spennende måte å gjøre feltarbeid på! Ellers synes jeg også det er interessant at skolen har et havdroneprosjekt. Dette er absolutt noe som kan gjøre undervisningen mer praktisk og virkelighetsnær.


Kokos på lærerrommet

Kokos på lærerrommet

Gøy med hund

Elise er glad i friluftsliv, spesielt dersom hun kan ta meg seg hunden sin, Kokos: – På fritida finner du meg som regel ute i en skog, ved et vann eller på et fjell sammen med Kokos. 

Trives på HNH

Elise har allerede rukket å få et godt inntrykk av sin nye arbeidsplass, og hun er ikke i tvil om at hun vil trives her: – På HNH er det fokus på et godt miljø hvor alle blir sett. Som ny lærer her har jeg allerede merket den gode stemninga både i gangene og i klasserommene. 

data-animation-override>
Som ny lærer her har jeg allerede merket den gode stemninga både i gangene og i klasserommene.
— Elise Berggren

Hvordan er du som lærer?

– Jeg prøver å være tydelig på hva elevene skal lære, og jeg forsøker å variere undervisningen. Kanskje blir det noen ganger litt «barnslig»….

Funfact

– Jeg kan verken plystre eller knipse (noe som kan være litt upraktisk som lærer og hundeeier?)


Sigvart Andersen (24):               Gründer med godt humørNye ansatte 2018 - 1 of 5.png

imponerende gründervirksomhet

Selv om Sigvart, skolens nye markedsføringslærer, bare er 24 år gammel, har han allerede oppnådd mye som gründer og leder. Som 16-åring startet han sin første bedrift, deretter har gründervirksomheten skutt fart for den blide og alltid positive Fredrikstadmannen. – Før jeg begynte på HNH etablerte jeg fem bedrifter med alt i fra grafisk design til 3d-modellering, parfyme og produktutvikling. I Nøst Design utviklet vi en kabelorganiserer til Macbook som selges i tolv land og gjennom Power-kjeden i Norden. Ellers har jeg utviklet smartspeil og vært logistikksjef for et forskningsprosjekt i Hessdalen, Røros.

I tillegg kan det nevnes at Sigvart er daglig leder i Drivhuset Østfold (en akademisk inkubator). 

Energisk og positiv

Dersom man slår av en prat med Sigvart, merker man fort at dette er en svært positiv og hyggelig fyr som brenner for det han driver på med. – Jeg liker alt som er nytt og er brennende opptatt av teknologi og å skape spennende ting. Som person er jeg positiv og blid, og det går kort tid mellom smilene og latteren. Jeg brenner for forretningsutvikling og entreprenørskap. Jeg elsker å prøve og feile, og kaster meg ut i det jeg kan få være med på.

data-animation-override>
Min filosofi er at det er viktig å gi elevene et godt teoretisk fundament som de etter hvert kan få testet ut i praksis.
— Sigvart Andersen

hvordan er du som lærer?

– Jeg vil tro jeg er empatisk, lett å samarbeide med og byr på en fin kombinasjon av teori og praktisk arbeid. Min filosofi er at det er viktig å gi elevene et godt teoretisk fundament som de etter hvert kan få testet ut i praksis. Dette er viktig fordi man ofte vil oppleve et skille mellom det akademiske og hvordan det praktiseres i næringslivet. 

Funfact

– Hele min familie har gode sangstemmer og synger i kor, kan spille på x antall instrumenter og er utdannet innen helse. Jeg er tonedøv, har ingen rytme og kan på en god dag danse swing. Jeg har heller ikke valgt å utdanne meg innen helse. Så jeg blir ofte betegnet som det «sorte fåret» i familien – men koser meg enormt med det! Det er viktig å skille seg ut!


Christopher Mentzoni (35):      Leseglad teolog og Apple-tilhenger


IMG_6112.JPG

travel pappa

Christopher har nettopp blitt far til en liten gutt, og derfor er det mye som skjer om dagen for den nye administrasjonslederen ved HNH. For tiden bor han og familien på familiegården i Varteig, Sarpsborg. Gården var tidligere en av de tre storgårdene i Varteig, og den har vært i familien i flere hundre år. Christopher tar gjerne i et tak hjemme på gården, enten det er gjennom å pløye åkeren eller å hugge ved, og han trives med å kunne gjøre litt praktisk arbeid. 

Christopher er utdannet er teolog, og han har vært pastor i flere år. I tillegg har han jobbet som fengselsbetjent og som ansatt på Eplehuset i Fredrikstad. På fritida er han svært glad i å lese, og det går som oftest i teologiske og historiske selvbiografier. I tillegg er han aktiv i menighetsliv. 

data-animation-override>
Jeg tror vi kan bidra til at elevene kan nå drømmene sine.
— Christopher Mentzoni

spennende å jobbe med mennesker

Hva var grunnen til at du ville begynne i jobben ved HNH? – Jeg har alltid likt å jobbe med mennesker, og jeg synes arbeidet som drives ved HNH er svært spennende. Jeg tror vi kan bidra til at elevene kan nå drømmene sine. Jobben vår blir å tilrettelegge for at disse drømmene på best mulig måte kan nås. 

Christopher ser også frem til å bli bedre kjent med de ansatte: – Det er liten tvil om at miljøet ved HNH er godt – ikke minst blant de ansatte. Jeg gleder meg til å bli del av en så positiv og inkluderende gjeng. Jeg er generelt lite glad i å kommunisere med andre gjennom e-post, og håper derfor på mange gode samtaler den kommende tida! Alt er liksom så mye lettere når man kan snakke ansikt til ansikt i stedet for å kommunisere på e-post. 

funfact

– Jeg klipper og barberer meg (både hode og ansikt) hver 14. dag.