– Fint å gjøre noe for andre


Eirik Kroka og Shahana Balakumaran tro til med pakkebånd og innpakningspapir da de jobbet som frivillige på Blå Kors før jul. Foto: Sebastian Helgesen

Eirik Kroka og Shahana Balakumaran tro til med pakkebånd og innpakningspapir da de jobbet som frivillige på Blå Kors før jul. Foto: Sebastian Helgesen

– Det er gøy å bidra til at andre skal ha det bra, konstaterer Shahana, Eirik og Sebastian etter 15 timers frivillig arbeid på Blå Kors. 

 

Det er i forbindelse med kristendomsfaget at vg1-elevene i løpet av dette skoleåret har gjennomført 15 timer frivillig arbeid. Blå Kors, Solbukta, søndagsskoler og idrettslag er blant de organisasjonene som har hatt besøk av HNH-elever. Nå er refleksjonsnotatene skrevet, og mange melder om gode opplevelser gjennom det frivillige arbeidet. 

 

Papir og pakkebånd

– Det er veldig givende å få hjelpe til. Ikke minst når man gjør noe for små i en sårbar situasjon, sier Shahana Balakumaran, Eirik Kroka og Sebastian Helgesen. I desember tilbragte de tre vg1-elevene noen timer på Blå Kors der de fikk bidra til prosjektet «minJUL». 

– Målet med dette arrangementet å sørge for at de barna og ungdommene som vanligvis ikke har noen gode opplevelser med denne høytiden, skal få en fin jul. Vi fikk være med på planleggingen av dette, samt innpakking av gaver. Når du vet det du jobber med går til et slikt formål, er det ekstra fint å kunne hjelpe til, konstaterer de tre. 

data-animation-override>
Jeg innså at frivillig arbeid gir masse gode erfaringer, og det er bra å jobbe uten å ha penger i fokus. (…) Jeg har lært at det er viktig å være tydelig når man gir barn instrukser, og at de trenger mye mosjon og oppgaver for å ikke kjede seg. Det var også en hendelse der vi som ledere var vitne til erting mellom deltakere, hvor man måtte trå inn å si ifra. Man lærer mye av slike hendelser, som kan være nyttig å ta med seg videre.
(Jente VG1)

Fint og bråkete

Hannah Nordrum, Hanna J. Fredriksen og Ragnhild Holm tilbragte en hel helg på Solbukta der de gjorde en innsats som ungdomsledere fordrøyt 30 barn fra småskoletrinnet. 

– Vi arrangerte juleverksted og andre aktiviteter, samt hjalp til med å passe på barna. De fleste sov jo over uten foreldrene sine til stede, dermed ble det litt trøsting og småprat og leting etter bamser midt på natta. Vi hadde det veldig gøy og lysten på å gjøre mer frivillig arbeid ble virkelig vekket, konstaterer jentene.

– Men det må også sies at etter den helgen var det godt å komme hjem til stillheten og sove godt i egen seng, legger Hanna leende til. 

data-animation-override>
Jeg har erfart at tålmodighet er veldig viktig, i forhold til å møte de ulike barna på en riktig og vennlig måte, selv om de ikke alltid er så rolige/ vennlige.
(Gutt vg1)