Ledermøtet


Constance Aarøy Thuv fikk komme bak kulissene på Stortinget da hun sist uke tilbragte en dag sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide  Foto: Privat

Constance Aarøy Thuv fikk komme bak kulissene på Stortinget da hun sist uke tilbragte en dag sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide  Foto: Privat

– Veldig lærerikt og gøy, er Constance Aarøy Thuv, Anniken Mortensen og Frida Nesbyes dom etter å ha fotfulgt hver sin leder i en hel dag. 

 

Tirsdag 7. februar kl. 07:45: Constance er på vei opp Løvebakken og inn på Stortinget. Det er tidlig, men innenfor dørene er arbeidsdagen er allerede i full gang. Vel inne blir hun registrert som besøkende før hun møter mannen hun skal gå i hælene på resten av dagen; Krf-leder Knut Arild Hareide. 

kl. 08:00: Gruppestyremøtet i Krf er i gang. Constance vet at det ikke er gitt at hun får lov til å være her. Faktisk har Hareides rådgiver, Emil André Erstad, presisert at det ikke er alle forunt, at gruppemøtet stort sett kun er for de innvidde. Gruppen diskuterer strategier og hvordan partiet bør forholde seg i ulike saker. Constance lytter og lærer. 

Det er i forbindelse med Ungt Entreprenørskaps ledertreningskurs, at hun- i likhet med de to to andre HNH-erne- denne februartirsdagen får tilbringe tid sammen en leder, for å se, høre, lære og kanskje også få anledning til å praktisere noe av den kunnskapen som er ervervet gjennom de tre foregående ledersamlingene. 

Som leder for Fredrikstad Krfu er Constance bevandret innenfor politikken, men hun legger ikke skjul på at det var gøy å få se hva som skjer bak kulissene på Stortinget. 

– Det er gøy å være med på slikt. Å se hvordan ting blir gjort, alt vi ikke tenker på, som jo er planlagt ned til den minste detalj. Å få være på den prosessen, er veldig gøy, konstaterer hun. 

 

Kulturmøte


Frida Nesbye og direktør i Østfold kulturutvikling. 

Frida Nesbye og direktør i Østfold kulturutvikling. 

11:00:  Frida sitter i et møterom sammen med Thormod Gangfløt, direktør i Østfold kulturutvikling. Det er duket for det aller første møtet i kunstnerisk råd. Mål: Å stake ut en kurs for rådet og se på hvilke oppsetninger man ønsker fremover. Deretter får Frida og Gangfløt overvære et utdrag fra en forestilling som er på trappene. Selv om nyervervede lederegenskaper ikke nødvendigvis blir satt på prøve denne dagen, er ikke Frida i tvil om at dagen likevel var svært spennende:

– Det var gøy å se hva Østfold kulturutvikling jobber med og slik få et innblikk i hva som skjer i kulissene. Sånn sett var dagen veldig spennende og lærerik, konstaterer Frida, som anbefaler lederkurset også til andre.

– Det har vært utrolig nyttig. Vi har lært mye som kan komme til anvendelse i mange settinger. Ungt Entreprenørskap har vært gode til å finne dyktige, interessante og relevante foredragsholdere, konstaterer hun. 

 

Eiendom

12:30: Anniken befinner seg i et møterom hos Skolt Eiendom. Hun har forberedt seg godt; har laget powerpoint og satt seg inn i hva som skal gjennomgås. Tidligere på dagen har hun fått være med på en gjennomgang av eiendomsporteføljen sammen med driftansvarlig, eiendomssjefen og mannen hun følger denne dagen, eiendomsdirektør og pappa Arild Mortensen. Deretter befaring av Skolt Pukkverk, etterfulgt av lunsj. Nå skal det handle om utvikling av en ny næringspark i Moss, der Skoltkonsernet er tungt inne med investeringer. Detaljregulering, utvikling og forberedende kartlegging med hensyn til markedsføring, er formålet med møtet. Sammmen med Anniken og Mortensen i rommet, er administrerende direktør Yngvar Trandem i Mosseregionens Næringsutvikling (MNU) og enda en kandidat fra «Ungt Entreprenørskap», som tilfeldigvis også er med denne dagen. Møtet blir langt, innholdsrikt og interessant. 

– Jeg har egentlig aldri visst noe særlig om hva pappa driver med. Derfor var det veldig gøy og lærerikt å få være med ham en hel dag og på den måten få et lite innblikk i arbeidsdagen hans, sier Anniken. 

 


Anniken Mortensen tilbragte en hel dag sammen med pappa Arild Mortensen, som er eiendomsdirektør i Skolt Eiendom. - Veldig interessant, er Annikens konklusjon.

Anniken Mortensen tilbragte en hel dag sammen med pappa Arild Mortensen, som er eiendomsdirektør i Skolt Eiendom. – Veldig interessant, er Annikens konklusjon.