Supert med søsken på skolen


Mathias (t.v) og Markus samarbeider gjerne om lekser. - Det er fint å ha hverandre, sier Markus og gir Mathias en broderlig klem. 

Mathias (t.v) og Markus samarbeider gjerne om lekser. – Det er fint å ha hverandre, sier Markus og gir Mathias en broderlig klem. 

En god venn. Trygghet. En som trekker deg opp og som du kan samarbeide med faglig. Fordelene med å ha en bror eller søster på samme skole, er flere. I alle fall om vi skal tro søskenparene ved HNH.

 

– Vi er nok over snittet gode venner, til brødre å være. I tillegg er vi flinke til å hjelpe hverandre med skolearbeidet.

Markus (18) ser på lillebror Mathias (17). De ikledd svart begge to, er kortklipte, nesten like høye og nær hverandre i alder. I årene på barne- og ungdomsskole gikk Markus foran og Mathias hakk i hæl.

–  Jeg har alltid hjulpet ham, men det er han som har fått de beste karakterene av oss, smiler Markus.

– Vi har nok alltid konkurrert litt om å få de beste resultatene. Det hjelper oss til å yte litt ekstra, legger Mathias leende til.

 

Motiverende

Et friår for Markus førte til at brødrene plutselig ble klassekamerater på HNH i 2017. En svært god løsning, slår Markus fast. 

–  Da jeg kom tilbake fra utlandet, hadde Mathias allerede begynt på HNH. Han anbefalte skolen, det samme gjorde mamma. Dermed søkte meg hit, jeg også. Nå har Mathias og jeg de samme programfagene, noe begge drar nytte av, konstaterer storebror.

–  Vi hjelper hverandre med leksene og drar hverandre opp. Om jeg sliter litt med konsentrasjonen og motivasjonen, stiller Mathias opp for meg og trekker meg i riktig retning. Og så hjelper jeg ham om det er omvendt, føyer han til. 

 

Forklarer og lærer

I tillegg til å ha felles vennegjeng og felles fag, hender det også at de gjør lekser i fellesskap.

–  Vi snakker oss gjennom stoffet sammen og om vi har mange oppgaver i et fag, deler vi dem mellom oss og løser halvparten hver. Etterpå forteller vi hverandre svarene. Det er litt læring i det, å snakke seg gjennom stoffet og å forklare andre, konstaterer Markus.

–  Overlæring!, utbryter de smilende i kor. 

– At Markus går her, gir meg mulighet til å gjøre det enda bedre på skolen. Og det setter jeg pris på, konstaterer Mathias. 


Victoria (t.v) og Camilla synes det er fint og litt trygt å ha en søster på skolen. 

Victoria (t.v) og Camilla synes det er fint og litt trygt å ha en søster på skolen. 

Kjent

Også Camilla (18) og Victoria (17) har felles adresse og samme skolevei. Da storesøster begynte på HNH, var det aldri noen tvil om at Victoria ville søke seg til samme sted.

– Det er jo fint å ha en søster her. Selv om vi ikke nødvendigvis er så mye sammen i skoletiden, er vi jo likevel gode venner. Det er fint å vite at hun er her, smiler Camilla. 

For, i motsetning til Markus og Mathias, samarbeider ikke Camilla og Victoria så ofte om leksene. 

– Det skjer jo at jeg spør henne om råd, men det er sjeldent, smiler Victoria. 

Da er det andre grunner hun oppgir som positivt ved at hun har en storesøster hun kan møte på i gangene: 

–  Det er jo litt trygghet i det å ha et eldre søsken på skolen. Spesielt da jeg kom inn som helt ny og ikke kjente noen. Da var det greit at hun allerede hadde gått på skolen i ett år og visste hvordan ting fungerte,  konstaterer Victoria.

 

PS! HNH har fra 1. januar 2018 innført en ny ordning med søskenmoderasjon. Det betyr at familier med to eller flere barn som er elever ved skolen samtidig, får rabatt på skolepengene.