Slo alle rekorder: – Helt sjukt mye penger!


fullsizeoutput_44.jpeg

De håpet på 24.000, men dro inn nesten tre ganger så mye. Denne uken kunne fornøyde HNH-elever overrekke Elise Haugland og NLMs prosjektarbeid i Øst-Afrika en sjekk på 70.000 kroner.

– Vi er så stolte, sier Marthe Holøs og Mia Stene Olsen, to av ni HNH-elever som jobbet med misjonsprosjektet sist skoleår. Jentene smiler bredt, og det har de også all grunn til å gjøre. I løpet av 2016 og 2017 ble det solgt kaker, gått måneskinnsturer, grillet pølser og løpt runde på runde i Fredrikstad sentrum- alt sammen til inntekt for en god sak: NLMs misjonsprosjekt i Kenya. Målet var å samle inn 24.000 kroner, noe som ville være en dobling fra året før. Det ble imidlertid mer. Mye mer.

– 70.000 altså! Det er nesten ikke til å tro. Det er helt sjukt mye penger, konstaterer Marthe fornøyd.


Elise Haugland, informasjonsrådgiver i NLM med sjekken som ble overrakt av elevene ved HNH. 

Elise Haugland, informasjonsrådgiver i NLM med sjekken som ble overrakt av elevene ved HNH. 

 

En vekker

Sammen med Marie Engseth reiste Marthe i november til Kenya og Tanzania for å besøke prosjektene skolen har samlet inn penger til. Dermed fikk hun med egne øyne se hvor mye denne innsatsen betyr for menneskene som mottar hjelpen.

– NLM jobber med å skaffe vann, skoler, helsetjenester og utdanning på ulike steder i disse landene. I tillegg jobber de hele tiden med å bryte ned fordommer mellom kristne og muslimer. Å få mulighet til å reise hit og se hva vi kan bidra med, gjorde stort inntrykk. Det høres ut som en klisje, men det er faktisk ikke mulig å forstå hvordan det er å leve på et slikt sted før man har sett det med egne øyne, forteller Marthe.

– I tillegg får man satt ting i perspektiv. Vi har det så bra her hjemme, og bør kanskje ikke klage over for mange prøver- vi har i det minste mulighet til å få utdanning, føyer hun til.  

 

Ostepop og lilla hår

Misjonsløpet genererte definitivt mest penger i kassa. Hva som økte motivasjonen mest – ønsket om å se Håvard med krøller, Hanne med lilla hår, en ostepopspisende Terje eller Leif og Liv i heftig flamenco- vites ikke, men resultatet ble uansett et høyt antall runder rundt kvartalet og mellom 50.000 og 60.000 i misjonsprosjektpotten.

–  Nær sagt alle elevene deltok og veldig mange fikk sponset runder. At de aller fleste greide å samle inn noe, gjorde stort utslag. Lite eller stort- tilsammen ble det mye, konstaterer Mia og Marthe.

Og med en ny rekord i HNHs misjonsprosjektsammenheng, ser Marthe og Mia ingen grunn til ikke å sette seg et litt hårete mål for det kommende året.

–  Å doble summen blir kanskje i overkant, men vi er blitt flere elever, så mellom nitti- og hundre tusen burde vi klare, konstaterer jentene.

 

Misjonsprosjektet:

  • Hvert år velger elevene ved HNH et av NLMs prosjekter som de jobber med i løpet av skoleåret.
  •  I fjor samlet alle de elleve NLM-skolene inn penger som skal fordeles på ulike NLM- prosjekter.
  • Pengene samles inn blant annet gjennom kakesalg, pølsesalg, Måneskinnstur på Tjellholmen og Misjonsløpet.
  •  De innsamlede pengene fra HNH 2016/2017 skal gå til ulike prosjekter i Kenya.
  •  Disse satt i komiteen for Misjonsprosjektet ved HNH 2016/2017:

       Marie Engseth (leder)
       Marthe Holøs (kasserer)
       Mathilde Jensen
       Mia Stene Olsen
       Alexander Abelsen
       David Dale
       Markus Pettersen
       Silje Kristianslund
       Frida Kristianslund
       Magdalena Nygaard, lærer (kontaktperson)