Rapport fra utvekslingselever


Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Kristine Flobergseter som er i Pennsylvania merker godt at valget er rett rundt hjørnet. 

– Det er om valget på TV hver eneste dag hele tiden, og spesielt de voksne snakker mye om det. I tillegg ser jeg skilt og plakater overalt. Det blir nevnt noen få ganger på skolen. 

Elevene på skolen til Kristine snakker derimot ikke så mye om valget, forteller hun. – Men jeg leser ofte på bygninger og på skoletavlene at Hillary skal drepes om hun blir president. Her er de tydeligvis helt sinnsykt i mot at hun blir president.

Hvordan er det ventet at det kommer til å gå i din stat? – Her hvor jeg bor håper de aller fleste at Trump vinner. De syns at Hillary er en løgner og at hun burde vært i fengsel. De syns egentlig ikke at Trump burde være president heller, men mener han er bedre enn Hillary.

Karoline Solbakke Jørgensen er på utveksling i Wisconsin. – Valget er et stort diskusjonstema blant vennene mine rundt lunsjbordet. Hver gang vi slår på TV, er det et eller annet i sammenheng med valget som vises. Blant de voksne diskuteres det også, da det virker som det er ganske forskjellig meninger om hvem de ønsker at skal vinne.  

– Jeg vet ikke helt hva som er ventet å skje i min stat, for det er så forskjellig hvem de stemmer på, men de fleste sier at de tror Hillary kommer til å vinne, forteller Karoline. 

Karoline forteller at det er morsomt å høre alle de forskjellige meningene. 
– Jeg trodde liksom det var sånn at alle stemte enten på Hillary eller på Trump, men det er, som sagt, veldig forskjellig fra familie til familie. I tillegg merker jeg at jeg får et helt annet innblikk i valget når jeg er her, enn da jeg var hjemme. Man får liksom se det fra amerikanernes side, avslutter hun.