Best i Norge i engelsk!

Peder og Noah gikk helt til topps i International Language Competition 2024.

ILC er Skandinavias største språkkonkurranse for ungdomsskoler og videregående, og har i flere år vært en begivenhet i Sverige og Danmark. For fire år siden kom konkurransen til Norge og det ble mulighet for også elever her til lands å konkurrere i tysk, fransk, spansk og engelsk. Denne anledningen grep i år engelskelevene ved HNH med det resultatet at de kvalifiserte seg til videre deltakelse i konkurransen som én av de 12 beste videregående skolene i Norge i engelsk.

Briljerte

I den digitale semifinalen deltok ett lag fra HNH: Vg1-elevene Peder og Noah. De hentet hjem en tredjeplass og invitasjon til finale på Kristiansand katedralskole Gimle. Torsdag ettermiddag satte dermed Peder, Noah, reserve Jon Magnus og engelsklærer Aaron seg på toget og med nesa mot det glade Sørlandet, og fredag formiddag gikk konkurransen av stabelen. Her briljerte altså HNH-erne, som til slutt oppnådde 22 av 25 riktige poeng, hele tre poeng foran andreplassen.

Imponert og stolt engelsklærer

Ifølge lærer Aaron utfordret fredagens konkurranse elevenes engelskkunnskaper på flere områder:

Finalen var en blanding av leseforståelse, grammatikk, ordforråd, lytteforståelse og kulturspørsmål. Det var flest flervalgsoppgaver, men noen svar  måtte de også skrive ned og holde opp en tavle, forklarer han.

Guttene svarte feil på det første spørsmålet, men deretter inntok de ledelsen. Ved opptelling etter de første 20 spørsmålene hadde HNH-erne sanket 18 poeng, mens de resterende fem skolene hadde 14 poeng hver.

-Sånn sett hadde vi seieren i boks ganske tidlig, opplyser Aaron.

-Det var likevel en spennende konkurranse og Jon Magnus og jeg jublet litt for oss selv underveis når vi så at de svarte riktig. Det var ikke mange spørsmålene de var usikre på, så de hadde virkelig stålkontroll. Som engelsklærer er jeg både stolt og imponert; for en gjeng! legger han til.

– Lettelse

Guttene selv innrømmer at de var nervøse, men at de likevel greide å holde fokuset oppe:

-Det var en lettelse da vi innså at de ikke kunne ta oss igjen. Vi sto imot noen av de beste skolene i Norge. Dette var gøy, konstaterer vinnerparet.