Nye ansatte

Denne høsten får vi følge av to nye lærere på HNH. Vi har tatt en liten prat med dem for å bli litt bedre kjent med dem.


Hakon Lund.png

Håkon Lund, 26, lærer i matematikk og naturfag

Håkon har studert på lærerutdanningen på OsloMet før han flyttet til Fredrikstad for å bli med på ungdomsarbeidet YoungLife Fredrikstad. Opprinnelig kommer han fra Spydeberg i Indre Østfold, men stor forkjærlighet for Fredrikstad, FFK og kristent ungdomsarbeid gjorde at han valgte å slå seg ned her.

Nå gleder han seg til å ta fatt på oppgaven som vikarlærer i naturfag og matematikk frem til jul.

Hva er det som motiverer deg som lærer?

Her må jeg dele svaret i tre.

  1. Jeg elsker å lære nye ting. Det gjør at jeg også elsker å undervise. 

  2. Muligheten til å gjøre fagstoff spennende gjennom lek, aktiviteter og morsomme oppgaver er en stor bonus.

  3. Elevene! Ingen er som dem. Alle som en er verd å investere tid i.

Hva tror du elevene dine ville blitt overrasket over om de fikk vite om deg?

Jeg har over gjennomsnittet mobile ledd. Skulderbladene mine kan «skytes» ekstremt langt ut. Folk kaller dem englevinger.


Leif Ørjan Thingbø.png

Leif Ørjan Thingbø, 31, lærer i engelsk

Leif Ørjan har studert Medievitenskap i Oslo og jobber nå som leder av ungdomsarbeidet YoungLife Fredrikstad. Han er gift med Solveig og de bor sammen med sine tre sønner på Gressvik. Opprinnelig kommer han fra Sandnes, men føler seg litt rotløs fordi han vokste opp som misjonærbarn i Kenya.

Hvorfor valgte du å være lærer på HNH?

Først og fremst fordi jeg digger å jobbe med ungdom og å gå i livet med dem. Utdanning er en viktig bærebjelke i livet og det å få lov til å gå sammen med ungdommene i en slik viktig fase i livet er veldig fint. Her på HNH har vi så bra rammeverk for å gjøre nettopp dette, fordi her ser vi mennesket først og så utdanning, ikke fordi utdanning uviktig, men fordi vi setter enkeltmennesket så høyt.

Hva motiverer deg som lærer?

Det betyr enormt mye å få lov til å bety en forskjell. Ikke fordi jeg er så viktig, men jeg har lyst til å gjøre noe ut av dette livet den korte tiden jeg er her på jorda. Det å få være med på å se ungdommen og vise dem verdien deres kan slik at de går ut i voksenlivet med en visshet om at de har en verdi uansett og at de betyr noe uavhengig av karakterer. Det er noe som trigger min motivasjon.

Hva tror du elevene dine ville blitt overrasket over om de fikk vite om deg?

Jeg klarer ikke å gå ifra en film hvis jeg først har begynt å se den. Det spiller ingen rolle hvor dårlig den er, hvis jeg først har sett litt må jeg se den helt ferdig.

Dere jobber begge i YoungLife, vil dere si litt om hva dette går ut på?

YoungLife er en kristen tenåringsorganisasjon der voksne mennesker som bruker tid med ungdommer der de er, som de er. Vi mener at alle fortjener å ha voksne mennesker i livet som vil bruke tid sammen, finne på mye gøy, og ikke minst snakke ærlig om livet. Vi ønsker også å fortelle dem om vår bestevenn; Jesus. Uansett hva man tenker om han, så er man alltid velkommen på det som skjer i Young Life!


IMG_6441 (1).png