Tentamen

På HNH er vi allerede godt igang med årets tentamener men det er fortsatt noen igjen før vi kan ta juleferie. Vi tok en prat med noen elever i 2A for å høre hvordan de forbereder seg til tentamen.


Eline Solvi, 2A

Eline Solvi, 2A

Eline Solvi, 2A

Når jeg forbereder meg til tentamen pleier jeg generelt å ha fokus på å jobbe med faget jeg har tentamen i, helst et par uker i forveien. Om det er tentamen i matte, pleier jeg å regne gjennom gamle eksamener. Jeg hadde nettopp tentamen i spansk og da jobbet jeg også utfra en gammel eksamen. Dette har for meg fungert veldig bra, da tentamen ofte ligner på eksamen. Utenom å jobbe med faget, prøver jeg alltid å lese gjennom  læringsmål og lignende på onenote for å gi meg selv en oversikt over hva jeg bør kunne.

På selve tentamen er det først og fremst viktig for meg å ha med god og energirik mat for å holde meg konsentrert. Når det kommer til å løse oppgaven i fag hvor det skal bli skrevet en tekst (ikke matte) pleier jeg å bruke god tid på å sette meg inn i oppgaven og forstå hva den spør etter. Deretter liker jeg å sortere informasjonen jeg har i tankekart, og lage en disposisjon/plan for hvordan jeg skal skrive.

En siste viktig ting på tentamen er å huske at man ofte har god tid. Det er viktig å ikke stresse gjennom oppgavene, men heller sitte ut hele tiden. Det er lurt å sitte så lenge en klarer for å gå over alt igjen og igjen til man er helt fornøyd.


Jacob Jaril, 2A

Jacob Jaril, 2A

Jacob Jarild, 2A

Det er viktig å starte forberedelsene tidlig og da spesielt å strukturere hva du skal øve opp, for eksempel i forskjellige læringsmål. Da gjelder det bare å pugge fagstoffet samtidig som å gjøre oppgaver, får å forstå det også. En annen fordel kan være å diskutere med en foresatt eller noen andre, eller lære bort stoffet til noen andre.

Når det kommer til selve læingen av stoffet kan det være gunstig å strukturere det også – eksempelvis kan du strukturere opp uka og se når du skal øve på hva, og du kan også dele opp øvingen i intervaller, som foreksempel 30 minutter jobb og 10 minutter videre