Arrangerer festival!

Førstkommende lørdag arrangerer Sandra Langbakken Hansen (t.v.) og Corinne Bakkehaugen Pettersen barnefestival på Flesketorget i Fredrikstad. De to jentene har planlagt festivalen som en del av ungdomsbedriften de har i faget Markedsføring og ledelse. Vi intervjuet dem for å høre mer om helgas arrangement.


Fortell om festivalen dere skal arrangere. Hva kan folk oppleve? 

– Vi er en ungdomsbedrift som ønsker alle velkommen til Plankeby’n barnefestival, fullspekket av moro og festlige aktiviteter. Lørdag 1. juni blir det show, konkurranser med mer på Flesketorget. Ella og Magnus står på scenen kl. 11.30, det blir fellesdans kl. 12.15 og konkurranser hele dagen med trekning av kule premier kl. 14.30. I tillegg blir det musikk, ansiktsmaling og salg av popcorn, boller og saft. Det er gratis inngang!

data-animation-override>
Derfor ville vi arrangere noe sosialt for å gi barn glede gjennom dans og musikk. Vi tenkte at en barnefestival som passer for alle, kunne være en gøyal avslutning på skoleåret.
— Sandra Langbakken Hansen og Corinne Bakkehaugen Pettersen.

Hvem er i målgruppa for festivalen?

– Barnefestivalen er i hovedsak for skolebarn, men alle er selvfølgelig velkomne. 

Hvordan kom dere på å lage en festival?

– Først og fremst synes vi det er feil å bruke barndommen sin inne med iPad og Playstation. Derfor ville vi arrangere noe sosialt for å gi barn glede gjennom dans og musikk. Vi tenkte at en barnefestival som passer for alle, kunne være en gøyal avslutning på skoleåret. Dette mener vi det er for lite av i dagens samfunn og motiverte oss derfor til å starte dette prosjektet. Med tanke på at mange ofte ikke har råd til å være med på slike arrangementer, ønsket vi at dette skulle være helt gratis. Derfor tok vi kontakt med så mange bedrifter som mulig og fikk spons fra blant annet Obos.


fullsizeoutput_434.jpeg

Hva har vært mest utfordrende i planleggingen av festivalen?

– Den økonomiske planleggingen har vært noe av det vanskeligste hittil, da utstyr som scene og lyd ofte er en stor kostnad. Men vi har vært veldig heldige med mye støtte fra flere bedrifter som har dekket store deler av utgiftene.

Hva er forventingene deres for lørdagen? Hvor mange tror dere vil dukke opp?

– Vi kan ikke akkurat si at vi har så store forventninger, men vi håper alltids på et fint vær, god stemning og positive tilbakemeldinger fra små og store. Hvor mange som vil dukke opp, kan vi aldri helt vite, men vi håper jo i det minste på at det kommer noen. Alle er i alle fall hjertelig velkomne!