HNH-ELEV FOR EN DAG?

Går du i tiendeklasse og planlegger å gå studiespesialisering neste år? Da er du hjertelig velkommen til å prøve deg som elev på HNH i høst. Første mulighet vil bli torsdag 21. november. Les mer om hva tre av årets VG1-elever fikk ut av hospiteringen i fjor.


hvordan er det egentlig på hnh?

På denne dagen vil man få mulighet til å finne ut mer om skolen, snakke med lærerne, se hvordan noe av undervisningen foregår og ikke minst treffe andre som tenker å begynne på HNH. Dagen blir delt opp i tre ulike undervisningsøkter, hvor man blir delt i grupper bestående av både tiendeklassinger og VG1-elever. Her får man du god mulighet til å spørre VG1-elevene om hvordan det er å være elev på HNH.


Einar Belck-Olsen, skolemiljøkoordinator

Einar Belck-Olsen, skolemiljøkoordinator

Einar Belck-Olsen er skolemiljøkoordinator på HNH. Han har følgende oppfordring å komme med til deg som vurderer å velge hospitering på HNH:

– Å begynne på videregående skole er en stor overgang i livet og for mange det første store valget man tar i livet. Da kan det være nyttig å få besøke skolene, hilse på lærerne og noen av de andre elevene for å danne seg et inntrykk før man bestemmer seg. For mange er det nok også lettere å møte opp første skoledag dersom man har vært på besøk på skolen før man begynner, understreker Einar.

Her på HNH er vi opptatt av at alle skal føle seg velkomne og bli tatt imot på en god måte. Derfor inviterer vi til hospitering, men også åpen dag nå i november. Hospiteringen er organisert gjennom Fredrikstad kommune, og foregår torsdag 21. og tirsdag 26. november. For de som ikke har anledning til å være med på dette, inviterer vi til Åpen dag lørdag 16. november fra kl 11-13, avslutter Einar.

TRE PÅ HNH OM HOSPITERING

Flere av årets HNH-elever var på hospitering (og Åpen dag) i fjor. Vi tok en prat med dem for å høre hvordan de opplevde å “teste ut” HNH. Var det viktig for at de begynte her, og hva mener de er det beste med HNH?

Marthe Gjermundsen (elev i vg1)


fullsizeoutput_5b9.jpeg

– Hvordan var det å være på hospitering på HNH i fjor? 

– Jeg hadde det kjempekoselig og ble godt kjent med en jente som nå går i klassen min. Det var fint å bli kjent med skolen, sånn at man kunne se frem til å begynne der etter sommeren. 

– Hva gjorde dere denne dagen? 

– Vi fikk mye informasjon om skolen, og vi ble fortalt mye om hvordan det var å gå på HNH. Men viktigst av alt var at vi faktisk fikk oppleve det selv.

>
– Det var veldig avgjørende for meg å være her på hospitering i fjor. Skolen i seg selv, lærerne og hele miljøet på HNH virket så bra.
— Marthe Gjermundsen

– Hva husker du best? 

– Husker spesielt godt en norsktime der vi lagde en tegneserie basert på en sang. Når jeg kom tilbake etter sommeren, husket jeg også lærerne ganske godt. 

– Var hospiteringen viktig for at du begynte på HNH? 

– Det var veldig avgjørende for meg å være her på hospitering i fjor. Skolen i seg selv, lærerne og hele miljøet på HNH virket så bra.

– Hva synes du er bra med HNH? 

– Det er veldig positivt at det er liten skole. Man føler at lærerne faktisk vet hvem du er og bryr seg. Best av alt er likevel miljøet. Jeg vet at det er en klisje å si at folk er hyggelige, velkomne og ikke dømmer, men det er faktisk helt sant. Her kan jeg være akkurat den jeg er og tro på akkurat det jeg vil, uten at noen tenker noe vondt om meg.

– Hvis noen lurer på om de skal begynne på HNH, hva vil du si til dem? 

– Jeg vil absolutt be dem om å vurdere det sterkt. Tror ingen vil angre på å begynne her. Skolen har jo bare studiespesialisering som tidvis kan være teoritungt. Men lærerne er veldig flinke til å gjøre det lettere, og man føler liksom at lærerne ønsker at du skal lære og samtidig ha det morsomt i timene.


Christiano Alexandro de Santino Rodriguez-Musæus (elev i vg1)


fullsizeoutput_5ba.jpeg

– Hvordan var det å være på hospitering på HNH i fjor?

– Jeg var ikke på hospiteringsdagene, men på to åpne dager og en bli kjent-dag før sommeren. Dette var utrolig gøy! Lærerne var snille og tok oss godt imot. Miljøet på skolen var også utrolig bra. Vi ble tatt godt imot av de som var eldre enn oss også.

– Hva gjorde dere denne dagen?

– På bli kjent-dagen var vi med lærerne og elever som kanskje også skulle begynne på her. Vi fikk informasjon om hvordan det var å gå på HNH, og vi fikk møte de fleste lærerne. Vi lekte forskjellige leker for å bli kjent med nye, og vi lærte mer om det å gå på videregående.

>
Jeg hadde egentlig bestemt meg for å begynne på HNH før jeg var innom på besøk, men å dra på disse dagene gjorde bare at jeg ble ekstra sikker på at jeg ville begynne her.
— Christiano Alexandro de Santino Rodriguez-Musæus

– Hva husker du best?

– Det jeg husker best, var at jeg var redd for å ikke bli kjent med noen, men at jeg ble kjent med veldig mange på utrolig kort tid.

– Var hospiteringen viktig for at du begynte på HNH?

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for å begynne på HNH før dette, men å dra på disse dagene gjorde bare at jeg ble ekstra sikker på at jeg ville begynne her.

– Hva synes du er bra med HNH?

– Det jeg syns er bra med HNH er miljøet og lærerne. Lærerne er veldig snille, og de ønsker bare det beste for deg. De vil hjelpe deg mest mulig for at du skal kunne oppnå det du vil etter at du er ferdig her. Miljøet er som sagt bra, jeg ble kjent med veldig mange på utrolig kort tid og har fått gode venner.

– Hvis noen lurer på om de skal begynne på HNH, hva vil du se til dem?

– Begynn! Denne skolen er fantastisk og du kommer ikke til å angre når du begynner her. I tillegg får du jo Macbook!


ola bøckmann (elev i vg1)


fullsizeoutput_5bd.jpeg

– Hvordan var det å være på hospitering på HNH i fjor?

– Jeg hadde det utrolig fint på hospiteringen. Jeg ble kjent med skolen og fikk et innblikk i hvordan skoledagen fungerte. Jeg møtte noen kjente der fra før, og ble kjent med et par nye som jeg nå har blitt venner med.

 – Hva gjorde dere denne dagen?

– Denne dagen gjorde vi mye forskjellig. Først fikk vi litt informasjon om hva som skulle skje i løpet av dagen og litt om hva slags skole HNH er. Vi fikk beskjed om hva de forventet av elevene, og jeg følte meg fort veldig trygg her. Deretter hadde vi felles undervisning med 1. klasse. Det var veldig interessant og 1. klasse-elevene tok oss godt imot.

 – Hva husker du best?

Jeg husker best hvor glade alle virket. Alle lærere, ansatte og elever virket så utrolig hyggelige mot hverandre, og alle respekterte alle. Dette føler jeg er utrolig viktig fordi jeg skal møte disse menneskene hver dag.

 – Var hospitering viktig for at du begynte på HNH?

– Jeg hadde allerede bestemt meg for å søke HNH før hospitering. Men med hospiteringen fikk jeg mye info om når jeg kunne søke og info jeg ikke visste fra før.

>
Jeg ville anbefalt denne skolen sterkt hvis man vurderer studiespesialisering. Skolehverdagen er preget av mye variert og spennende undervisning, noe som har mye å si for oss elever.
— Ola Bøckmann

 – Hva synes du er bra med HNH?

– Det er veldig mye bra med HNH, men det jeg legger mest merke til i hverdagen, er hvor bra lærerne følger opp elevene. Alle blir behandlet med like mye respekt og lærerne spør deg alltid om du har det bra. Siden HNH er en liten skole, blir miljøet også automatisk mye bedre. Du blir lettere kjent med andre elever, og det føles ut som om alle kjenner alle.

 – Hvis noen lurer på om de skal begynne på HNH, hva vil du si til dem?

– Jeg ville anbefalt denne skolen sterkt hvis man vurderer studiespesialisering. Skolehverdagen er preget av mye variert og spennende undervisning, noe som har mye å si for oss elever.