Ønsker å være en tydelig stemme


fullsizeoutput_fe.jpeg

Med et hjerte som banker for et godt skolemiljø og tette bånd på tvers av trinnene, akter påtroppende elevrådsleder David Dale å bidra til at HNH blir en enda litt bedre skole i det kommende året.  

 

Raske fottrinn over linoleumsgulvet i andre etasje. Trappen som forseres i rekordfart. En gul genser og et blidt fjes kommer til syne. En unnskyldning i emning.

–  Beklager, jeg så feil på timeplanen! Men Magnus lot meg få gå, sier David og smiler av det raske skiftet fra «politikk og menneskerettigheter» til skolepolitikk på HNH. 

Sist måned ble Slevikgutten nemlig valgt til HNHs fjerde elevrådsleder. Kanskje lå det i kortene at det skulle bli ham, tross alt har han litt erfaring å skilte med:

–  Jeg var elevrådsleder siste året på Gressvik ungdomsskole, og har alltid engasjert meg i elevråd. Jeg syns det er viktig at elevene får sitt å si og liker tanken på at vi kan bidra til å påvirke egen skolehverdags, konstaterer han.

Og David akter å bruke tiden godt.

 

Hyppige møter

–  Elevrådet skal i utgangspunktet samles minst en gang i måneden. Vi har landet på en gang hver tredje uke, for at det ikke skal gå for lang tid mellom hvert treff. Vi mener det vil øke sjansene for å få gjennomslag for sakene våre, slår 18-åringen fast.

Som elevrådsleder har han i tillegg anledning til å være med på skolens styremøter. Han ser ikke bort fra deltagelse også her fremover.

– Det er viktig å gjøre seg litt kjent og at også styremedlemmene møter en elev. Og ikke minst er det en god erfaring. Så sant jeg har tid, vil jeg være til stede på disse møtene, sier han.

 

Skole, jobb og fotball

Tid er imidlertid ikke noe han har flust av, David. I tillegg til skole og lekser, jobber han noen dager hver uke i familieforetaket i Libris i Torvbyen. Organisert fotball har han sluttet med, men støvlene er ikke lagt helt på hylla. Artigfotball med kompiser prioriteres iblant. Og ikke minst går det noen timer til å se på fotball. Her er stikkordene er Premier League og Arsenal.

Men tid til elevrådsarbeid skal det altså også bli tid til. Det er saker han brenner for, og David gleder seg til å sette i gang:

 

Samhold

–  En av hjertesakene mine er at elvene kan treffes på tvers av klasser og trinn. Håpet er å bygge et enda bedre fellesskap og samhold, gjerne gjennom ulike aktiviteter og arrangementer. HNH er en liten skole, så det er jo definitivt gjennomførbart, sier David.  

– Vi ønsker dessuten å ha en innvirkning på hva skolen skal bruke penger på. Ved at vi får en medbestemmelse her, vil skolen også bli mer attraktiv for nye elever, konstaterer han og føyer til:

– Å vise at elevene har en stemme og at de blir hørt, er viktig.