Operafantomene


IMG_3873.JPG

 

Besøk på 22.juli-senteret og ballettforestilling i Operaen sto på timeplanen da 58 vg2-elever fra HNH inntok hovedstaden en våt høstdag i oktober. 

 

Riktignok er det først i læreplanen for vg3 at dramatikeren fra Skien dukker opp, men det hindret ikke andreklassingene å snikstarte på neste års pensum ved å overvære ballettforestilling basert på Henrik Ibsens Hedda Gabler i Den Norske Opera. 

Første post på programmet var imidlertid et interessant, men også veldig følelsesladet, besøk på 22. juli-senteret. Her fikk elevene se utstillingen som forteller historien om terrorangrepene 22. juli 2011. Å rusle rundt i en bombet bygning og se lese, se og høre om angrepet, gjorde inntrykk på både elever og lærere. 

Etter en god pause med lunsj og rusling i oslogatene, sto Operaen for tur.

Først fikk elevene en introduksjon til forestillingen, etterfulgt av en guidet tur på huset. I løpet av omvisningen fikk elevene et innblikk i den arkitektoniske ideen bak dette signalbygget, samt se hva som foregår på kostymesystuen, bak scenene og i øvingslokalene til små og store ballettdansere. 

Kvelden ble rundet av i lag med Hedda, Jørgen Tesmann, Ejlert Løvborg og general Gabler, samtlige rollefigurer vekket til live av dyktige dansere som med sin kammerballett ga nasjonalskalden Ibsens Hedda Gabler en et flott, nytt uttrykk.  


Omvisningen på Operaen innebar også et besøk på kostymeverkstedet. 

Omvisningen på Operaen innebar også et besøk på kostymeverkstedet. 


Minnerommet i 22.juli-senteret gjorde sterkt inntrykk på de fleste. 

Minnerommet i 22.juli-senteret gjorde sterkt inntrykk på de fleste. 


Restene av bombebilen Anders Behring Breivik parkerte utenfor regjeringskvartalet er blant gjenstandene lærer Magdalena og Constance og resten av HNH-elevene fikk se på 22. juli-senteret. 

Restene av bombebilen Anders Behring Breivik parkerte utenfor regjeringskvartalet er blant gjenstandene lærer Magdalena og Constance og resten av HNH-elevene fikk se på 22. juli-senteret.