Engelsk

Engelsk er uvurderlig å kunne om du vil reise og oppleve verden. Med engelsk kan du studere videre for å bli journalist, lærer, oversetter, forfatter eller jobbe i en internasjonal virksomhet.

Er du klar til å åpne døren til en verden full av muligheter? Har du noen gang drømt om å reise, oppleve nye kulturer, eller kanskje til og med jobbe i utlandet? Eller er du fascinert av litteraturens magiske verden, fra Shakespeares tidløse dramaer til moderne mesterverk? Hvis du nikker bekreftende til dette, er engelsk faget for deg på videregående skole!

Engelsk er ikke bare et språk; det er en nøkkel til å forstå og delta i en globalisert verden. Det er språket til internasjonal politikk, vitenskap, teknologi, musikk, film og litteratur. Å mestre engelsk betyr at du kan kommunisere med mennesker fra alle verdenshjørner, forstå forskjellige kulturer og tradisjoner, og få tilgang til en enorm mengde informasjon og underholdning.

Men engelsk er mer enn bare grammatikk og vokabular. Det er også en dyp dykk inn i litteraturens verden. Du vil utforske alt fra klassiske tekster til moderne romaner, lære å analysere og tolke tekster, og kanskje til og med finne din egen stemme som forfatter.

Engelsk kan også være springbrettet til en rekke spennende karrierer. Enten du drømmer om å bli journalist, diplomat, lærer, oversetter, forfatter, eller bare vil ha en jobb som lar deg reise og oppleve verden, vil engelsk være en uvurderlig ressurs.

Så, hvis du er klar til å åpne døren til en verden full av muligheter, hvis du elsker litteratur og ønsker å forstå og delta i den globaliserte verden vi lever i – velg engelsk på videregående skole. Det kan være starten på en utrolig reise!

Hovedtemaer

 • Kommunikasjon på engelsk i formelle og uformelle sammenhenger
 • Muntlig og skriftlig kommunikasjon i ulike situasjoner
 • Språklyder, ordforråd, ord- og setnings- og tekststrukturer
 • Andre menneskers levesett, tradisjoner og kultur

Hva kan man bli?

Ønsker du å studere videre på høgskole eller universitet etter videregående? Da vil studiespesialisering gi deg studiekompetanse – som åpner for at du kan studere nesten hva som helst. Husk at de fleste studier har krav til studiepoeng, og noen av dem har også krav til bestemte fag fra videregående. Velg studiespesialisering om du ønsker å bli lege, ingeniør, veterinær, biolog, lærer, markedsfører, psykolog, advokat, sosionom, barnevernspedagog, økonom m.m.

Faget engelsk kan åpne dørene til videre studier innen en rekke spennende karrierer som journalist, diplomat, lærer, oversetter eller forfatter. Engelsk er en uvurderlig ressurs om du vil reise og oppleve verden.

Vurderingsordning

Standpunktvurdering

Engelsk (fellesfag): Eleven skal ha én muntlig og én skriftlig standpunktkarakter.

Engelsk 1: Eleven skal ha én muntlig og én skriftlig standpunktkarakter.

Engelsk 2: Eleven skal ha én muntlig og én skriftlig standpunktkarakter.

Eksamen for elever

Engelsk (fellesfag): Eleven kan trekkes ut til skriftlig eksamen. Eksamen skal ha forberedelsesdel. Skriftlig eksamen blir utarbeidet og sensurert sentralt. Eleven kan også trekkes ut til muntlig eksamen med forberedelsesdel. Muntlig eksamen blir utarbeidet og sensurert lokalt.

Engelsk 1: Eleven kan trekkes ut til skriftlig og/eller muntlig eksamen. Skriftlig eksamen blir utarbeidet og sensurert sentralt. Muntlig eksamen blir utarbeidet lokalt.

Engelsk 2: Eleven kan trekkes ut til skriftlig og/eller muntlig eksamen. Skriftlig eksamen blir utarbeidet og sensurert sentralt. Muntlig eksamen blir utarbeidet og sensurert lokalt.

Fagets timetall

Engelsk (Vg1)

Fellesfag

Timer totalt: 140 timer

Engelsk 1 (Vg2)

Programfag

Timer totalt: 140 timer

Engelsk 2 (Vg3)

Programfag

Timer totalt: 140 timer

Siste artikler

 • Fra ungdomsskole til videregående: En smidig overgang

  Fra ungdomsskole til videregående: En smidig overgang

  Videregående skole åpner døren til en ny verden av muligheter, vennskap og personlig vekst. Frem til nå har du hatt en fast timeplan med de samme fagene og ikke så mye mulighet til å påvirke studiehverdagen din. Nå starter du på en reise med mer enn bare skifte av klasse og gymsal. Du må begynne…

  Les mer

 • Elevtjenesten: Snakk med oss om stort og smått. Våre dører er åpne!

  Elevtjenesten: Snakk med oss om stort og smått. Våre dører er åpne!

  Få veiledning, råd og hjelp. Vi ønsker at alle skal trives og få den hjelpen de trenger. Dette gjelder enten du har personlige, sosiale eller emosjonelle greier som påvirker skolegangen og samværet på skolen. Kanskje lurer du også på studier og karrierevalg eller har behov for tilpasning og tilrettelegging for å få nødvendig faglig utbytte?…

  Les mer

 • Hva er egentlig studiespesialisering?

  Hva er egentlig studiespesialisering?

  Studie-hva-for-noe? Er du en 10. klassing som sitter der og klør deg i hodet mens du prøver å forstå hva i all verden “studiespesialisering” er? Vel, du er ikke alene! Her er noen ord for å hjelpe deg med å finne ut hva du skal velge og bli litt klokere på studiespesialisering. Først og fremst,…

  Les mer

 • Fra ingeniør til rakettforsker eller lege: utforsk realfag på videregående

  Fra ingeniør til rakettforsker eller lege: utforsk realfag på videregående

  Realfag hjelper oss å forstå hvordan verden fungerer og er bygd opp, fra de minste partiklene til de største galaksene. Vi snakker om alt fra hvorfor himmelen er blå, til hvordan mobiltelefonen din fungerer. Her er noen gode tips om du går i VG1 eller snart skal ta steget fra ungdomsskole til videregående. Husker du…

  Les mer

 • – Den beste skoledagen jeg har hatt på kjempelenge!

  – Den beste skoledagen jeg har hatt på kjempelenge!

  Biologi, fysikk og matematikk. Engelsk, politikk og sosiologi. Spinning på Family. Timeplanen har vært innholdsrik og variert for de 50 tiendeklassingene som de to siste onsdagene har hospitert på HNH.

  Les mer

 • Lys i mørket for Oslofjorden

  Lys i mørket for Oslofjorden

  Med konseptet «Bioglow» sikret biologi 2-elevene Martine, Olivia, Marcus og Ebba seg finaleplass i Innovasjonscamp 2023.

  Les mer