Skoledebatt på HNH!

Tirsdag var ungdomspartiene samlet til skoledebatt med påfølgende valgtorg på HNH. Her fikk elevene høre ungdomspolitikerne diskutere klima og miljø, samferdsel og skolepolitikk. Med hyppige replikkvekslinger, morsomme poenger og saftige diskusjoner en skoledebatt verdig ble publikum servert mye god politisk debatt denne dagen. Neste uke er det skolevalg, men førte tirsdagens debatt til at elevene ble mer sikre på hvem de skal stemme på?

Stressa for eksamen?

Eksamenstida er for alvor i gang, og de neste ukene skal vg2- og vg3-elevene ha både skriftlige og muntlige eksamener. I tillegg kan vg1-elevene også komme opp i eksamen. Mange forbinder denne perioden med mye stress, masse lesing og lite søvn. Men hvordan bør man aller helst disponere tida i perioden før eksamen? Og hvordan kan man unngå at eksamensstresset tar overhånd? Vi intervjuet en tredjeklassing og våre to rådgivere, Terje og Kristine, for å høre mer om hvordan man bør forberede seg; kanskje kan du få et råd eller to?

Ga alt på Glommaløpet!

Lørdag 11. mai var HNH godt representert på Glommaløpet ved et eget lærerlag. Selv om de ikke nådde helt til topps, ga de likevel alt i etappeløpet som gikk fra Sarpsborg til Fredrikstad.

(Topp-foto: Bakerst fra venstre: Håvard Maurstad, Mats Kobbevik-Westgaard, Katrine Dale Bjordal, Sonia Marie Topstad og Sergio Sarmiento. Fremme fra venstre: Maria Dahl Skogen, Elise Berggren og Liv Vågen.)

- Moro å løpe sammen med gode kollegaer!

Etter å ha deltatt i misjonsløpet for noen uker siden, kan det virke som om lærerne ved HNH virkelig har blitt bitt av løpebasillen; i alle fall deltok åtte av dem på Glommaløpet forrige uke. Glommaløpet går fra Sarpsborg til gamlebyen i Fredrikstad, og har etter hvert blitt et populært løp i regionen. Løpet finnes både som stafettutgave og som individuelt løp.

Biologi- og kjemilærer Elise Berggren var den som tok initiativ til å danne et stafettlag fra HNH. Hun syntes det var flott å kunne løpe sammen med gode kollegaer, og forteller at alle sammen ga alt.

Elise Berggren tok initiativ til å stille lærerlag på Glommaløpet.

- I tillegg feiret vi egen innsats ved en liten sammenkomst hos en av lærerne etter løpet, kunne Elise fortelle.

- Hvordan var stemningen underveis?

- God stemning med et strålende vær og mye heiing fra folk som sto langs løypa.

- Var det vanskelig å få med deg de andre lærerne på å løpe Glommaløpet?

- Tja, noen meldte seg med en gang, mens andre hadde «vonde knær». Vi var litt for få løpere, så noen måtte løpe to etapper. Men uansett bra at såpass mange ville være med, og vi håper på å kunne stille fullt lag neste år.

- Hva er målet til neste år?

- Vi skal i hvert fall slå vår egen tid! Og så håper vi at elevene også vil stille med et lag for å kunne konkurrere mot oss lærerne.

Mats Kobbevik Westgaard, Liv Vågen og Elise Berggren koste seg i sola!

Løp til inntekt for misjonsprosjektet

Torsdag 2. mai gikk det årlige Misjonsløpet ved HNH av stabelen. Også i år ble det god stemning og mange slitne elever og lærere . Misjonsløpet er et sponsorløp hvor løperne selv må skaffe egne sponsorer som kan støtte løperen enten med rundebeløp eller fastbeløp. Alle innsamlede sponsormidler går uavkortet til skolens misjonsprosjekt; et prosjekt som i år støtter arbeidet med å forebygge vold og overgrep i nære relasjoner blant barn og unge i Peru.

Politikere for en dag

På mandag var Politikk og menneskerettigheter-elevene ved HNH på ekskursjon til Oslo. Her deltok de i MiniTinget, som er et politisk læringsspill, og de fikk dermed oppleve å være stortingspolitikere for en dag. Til slutt ble det også tid til en omvisning i Stortinget. Totalt sett ble det altså en lærerik og variert skoledag i hovedstaden denne dagen.