Dag 3 - Arusha

Hei dere!

Nå er vi fremme i Arusha i Tanzania, og vi sitter bare og slapper av nå. 

Dagen i dag startet med frokost klokka 08:00, og så var det tid for å gjøre seg ferdig med pakkinga. For klokka 09:00 sto sjåførene (David og Proicab) som skal følge oss hele veien klare for å starte turen til Arusha. Vi kjørte først til kjøpesenteret Galeria Mall, for provianter til turen. Så vi kom oss avgårde 09:50, og turen var beregna til 5 timer. 

Veien frem til grensa tok 4 timer, og på grensa brukte vi 2 timer. På grensen var det mye som skulle gjøres, og det tok ganske lang tid for å komme seg igjennom.  For først måtte vi inn for å stemple oss ut av Kenya, for deretter å kjøre videre for å fylle ut informasjon om hvorfor vi skulle inn i Tanzania. På grensa møtte vi også noen mennesker fra Masai-stammen som prøvde å selge oss alt mulig av smykker og lignende, så dette var en opplevelse utenom det vanlige. 

Her er vi 5 km fra grensa til Tanzania.  

Her er vi 5 km fra grensa til Tanzania.
 

Når vi endelig var gjennom grensen startet turen til Arusha. På veien fikk vi blant annet se sebraer( fikk ikke bilde, for de var for langt unna), sjiraffer, gaseller, dik-dik antilope (tilhører dvergantilope-familien) og bunnen av Kilimanjaro (5149 meters høyde). Vi fikk også se steder med litt lavere standard enn det vi hadde sett tidligere. 

Når vi endelig kom frem, ble vi tatt godt imot av en norsk misjonær familie (rettere sagt Roger og Anne med barn). Hvor vi fikk både mat, vannmelon og mango. Vi ble også vist rundt på stedet, og fikk hilse på noen av de som bor her. I tillegg fikk vi kjøpt hjemmelagde kurver av noen damer, til bare 40kr (noe som tilsvarer 10 000 tanzanianske shilling). 

Her er noen av kurvene som ble kjøpt. Det skal også sies at dette er første bilde hvor Felix er uten bart, og derav brutt movember stilen. Han er også mester på å drepe insekter, noe vi jentene er veldig glad for.

Her er noen av kurvene som ble kjøpt. Det skal også sies at dette er første bilde hvor Felix er uten bart, og derav brutt movember stilen. Han er også mester på å drepe insekter, noe vi jentene er veldig glad for.

I morgen skal vi på et marked hvor de bare snakker Swahili, for å selge bibler. Så det kan bli veldig spennende. Vi får også litt tid til å slappe av, eller spille volleyball, fotball og lignende. Men mer oppdatering om dette kommer i morgen!

Ny oppdatering i morgen. 

-Marie