SOMMERFERIE = LESETID

Denne sommeren har elevene på HNH en ekstra god grunn for å lese! Norsklærerne har nemlig dratt i gang HNH Lesekampanje 2020. Ved å melde inn bøkene man leser, kan elevene være med i trekningen av et gavekort på 500 ,- på Norli.


– Opplev verden på en annen måte!

Norsklærer Mats Kobbevik-Westgaard mener det er mange positive sider ved det å lese. Blant annet mener han det kan gi deg et nytt syn på livet.


Norsklærer Mats Kobbevik-Westgaard håper elevene får gode leseopplevelser i sommer!

Norsklærer Mats Kobbevik-Westgaard håper elevene får gode leseopplevelser i sommer!

– Du opplever verden på en annerledes måte, og får noen erfaringer som kanskje ikke hadde fått ellers; da lever du ikke bare ett liv, men flere. Gjennom unike skildringer, god fortellermåte og et kreativt språk kan litteraturen bety mye for den som selv velger å ta del i den. Jeg vin anbefale å velge litteratur som du synes er interessant, sier Mats.

– Se gjerne gjennom anbefalinger fra andre — for eksempel de bøkene som norsklærerne anbefaler. Selv om det kan virke overveldende å skulle ta fatt på en stor roman eller en lang sakprosabok, så går det fort dersom man først kommer inn i handlingen eller innholdet som blir formidlet, avslutter Mats.

data-animation-override>
Du opplever verden på en annerledes måte, og får noen erfaringer som kanskje ikke hadde fått ellers; da lever du ikke bare ett liv, men flere.
— Mats Kobbevik-Westgaard

Maria Celine, lærer i norsk og religion, er den som fikk i stand lesekonkurransen. Hun opplevde at elevene selv etterspurte en ytre motivasjon for å lese mer, og tenkte derfor at det passet bra med en lesekonkurranse.


Maria Celine Lundeby: Gleder seg til lesekampanje!

Maria Celine Lundeby: Gleder seg til lesekampanje!

– Flere av elevene spurte meg for en stund siden om hvordan de kan lese flere bøker. I en hektisk skolehverdag er det vanskelig å få rom til å lese. Derfor tenkte jeg at sommerferien kunne være en perfekt anledning for å hjelpe elevene til å lese mer, sier Maria Celine.

– Vi har på kort tid ordnet et informasjonshefte som sier noe om viktigheten av å lese og som inneholder noen bokanbefalinger av alle norsklærerne på HNH. Vi håper dette kan gi tips til elever som synes det er vanskelig å skulle velge en bok.