Møt HNHs nye lærere!

Maria Celine Lundeby og Jon Stendebakken er høstens tilskudd til lærerstaben på HNH. Vi tok en prat med dem for å bli litt bedre kjent.


Maria Celine Lundeby (33)


Maria+CL.png

Maria gleder seg til å skulle undervise i norsk og religion i år, og hun kan fortelle at hun har et spesielt forhold til NLM vgs som HNH er en del av.

Jeg har selv gått på Drottningborg videregående skole i Grimstad, som er en NLM-skole. Det var tre utrolig viktige år for meg på mange plan, og jeg har alltid hatt lyst til å jobbe som lærer og kunne bety noe for ungdom i tre ekstremt viktige år av livet.

Det handler selvfølgelig om fag, men vel så mye om å se elevene for de verdifulle enkeltmenneskene de er og lære dem å møte andre med respekt og kjærlighet.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som lærer?

– Jeg ønsker å være tydelig, raus og gi elevene god og variert undervisning, og ikke minst møte hver enkelt med et smil og heie dem frem ut i fra deres mål og forutsetninger.

>
Det handler selvfølgelig om fag, men vel så mye om å se elevene for de verdifulle enkeltmenneskene de er og lære dem å møte andre med respekt og kjærlighet.
— Maria Celine Lundeby

Maria flyttet fra Oslo til Gressvik sammen med mann og barn for et års tid siden. Her har de funnet seg til rette.

– Jeg kommer fra Kvelde i Vestfold, men har bodd i Oslo i tolv år før vi flytta til Fredrikstad i fjor høst. 

I tillegg til jobben på HNH jobber jeg også 40 % i NLM ung. Jeg er glad i å lese og skrive og være med andre mennesker. På fritida liker jeg å strikke, være sosial, gå tur eller sove, som småbarnsforeldre flest lengter etter å gjøre mer av.

– Har du en funfact eller en bragd om deg selv som du vil dele?

– Vet ikke om det er en bragd, men det var en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg fikk gi ut ei andaktsbok for ungdom Ferdig Prestert i 2016.


Jon Ivar Stendebakken (68)


https://hnh.vgs.no/wp-content/uploads/2019/08/Jon.png

Jon er egentlig fra Leira i Valdres, men bor nå på gården Gabestad i Rakkestad sammen med kona si. Sammen driver de Gabestad Økogård, hvor de blant annet driver med utleievirksomhet.

Jon kan fortelle at han har nok å gjøre på gården.

– På gården blir man sjelden arbeidsledig. Tida går med til å stelle dyra, dyrke jorda og høste av grønnsaker og frukt når sesongen er der. Ellers er jeg glad i å lage mat og er opptatt av å holde meg i form med å bruke tid på trening.

Er det noen av interessene du kunne tenkt deg å bruke enda mer tid på?

Ja, dersom jeg skulle undervist i andre fag enn tysk, tror jeg at jeg ville ha undervist på kokkeutdanningen!

Jon skal undervise i tysk på HNH – noe han ser frem til. Han forteller at han setter pris på å jobbe på en skole som har i seg arven etter Hans Nielsen Hauge og som drives på kristent grunnlag.

– Hva ønsker du å fokusere på i undervisningen?

– Elevers egeninnsats er viktig. Vi driver med mestringsfag og det er jo slik at øving gjør mester. Dette er noe jeg som tysklærer vil ha stort fokus på for at elevene skal lære mest mulig.

– Har du en funfact eller en bragd om deg selv som du vil dele?

– På tross av store startvansker i tyskfaget så ble det en licentiatgrad på tysk i Sveits.