Løp til inntekt for misjonsprosjektet


Alle foto: Einar Belck-Olsen

Torsdag 2. mai gikk det årlige Misjonsløpet ved HNH av stabelen. Også i år ble det god stemning og mange slitne elever og lærere . Misjonsløpet er et sponsorløp hvor løperne selv må skaffe egne sponsorer som kan sponse løperen enten med rundebeløp eller fastbeløp. Alle innsamlede sponsormidler går uavkortet til skolens misjonsprosjekt; et prosjekt som i år støtter arbeidet med å forebygge vold og overgrep i nære relasjoner blant barn og unge i Peru.

Full løpefest i gågata

Siden halvparten av løpstraséen gikk gjennom gågata, satte løpet sitt preg på bybildet en halvtimes tid denne ettermiddagen. De som ikke deltok i selve løpet, var ivrig heiagjeng på sidelinja og fungerte som gode motivatorer for de som enten gikk eller løp.


I misjonsløpet kan man velge om man vil løpe, jogge eller gå. Løpere Nr 119 Maria Næs, Nr 114 Hanna Oksmo, Nr 82 Emma Sjøberg og Nr 69 Ronja Bjørnstad

I misjonsløpet kan man velge om man vil løpe, jogge eller gå.
Løpere Nr 119 Maria Næs, Nr 114 Hanna Oksmo, Nr 82 Emma Sjøberg og Nr 69 Ronja Bjørnstad

Og det stod ikke på innsatsen denne dagen: Skolens elever og lærere bidro for fullt til å gjøre årets misjonsløp til en stor opplevelse, og bidro ikke minst til å samle inn mye penger til misjonsprosjektet.

Det var misjonsprosjektkomiteen som arrangerte løpet, og de var fornøyd med at så mange elever og lærere deltok. I tillegg var komiteens medlemmer også imponert over de mange sponsorene som ønsket å støtte årets misjonsprosjekt.

Etter løpet tok vi en prat med tre av deltakerne for å høre deres opplevelser av løpet. De var samstemte i at løpet hadde vært en god opplevelse, og at det hadde bidratt også til fellesskapet på HNH:


Helena Mahemehian (1A)

Hvordan var det å være med på misjonsløp? Hvordan var stemningen?

– Det var utrolig gøy å være med. Jeg ble stolt av alle som bidro, spesielt av mine klassekamerater som sto på hele tiden og gjennomførte flere runder. Stemninga på sidelinjen var topp stort sett gjennom hele løpet. Alle så ut til å kose seg, og jeg synes det var imponerende å se alle som løp eller gikk.

Var du løper eller heiagjeng? 

– Jeg var med i heiagjengen i år, og det var gøy å heie på alle sammen! Vi på sidelinja prøvde å motivere alle sammen så mye som mulig.

Hva tenker du om årets misjonsprosjekt som pengene fra misjonsløpet gikk til?

– Når jeg først fikk vite hvor pengene skulle gå til, så ble jeg rørt. Det var veldig tungt å høre situasjonen og hvordan enkelte barn og unge har det i Peru. Så at dette gikk til en så bra sak, er jo utrolig positivt. Veldig fint hva HNH får til!

>
Jeg var med i heiagjengen i år, og det var gøy å heie på alle sammen! Vi på sidelinja prøvde å motivere alle sammen så mye som mulig.
— Helena Mahemehian


Løpere Nr. 85 Hans William Holbye, Nr. 56 Marcus Haraldsen, Nr. 88 Aleksander Ranøyen, Nr 68. Haider Shather og Nr. 25 Andrés Villagra

Løpere Nr. 85 Hans William Holbye, Nr. 56 Marcus Haraldsen, Nr. 88 Aleksander Ranøyen, Nr 68. Haider Shather og Nr. 25 Andrés Villagra


Marcus Haraldsen.png

Marcus Haraldsen (1A)

Du var den som klarte flest runder! Hvordan føltes det?

– Det var utrolig gøy og litt overraskende da jeg ikke hadde oversikten over hvor mange runder jeg hadde løpt. Det føltes veldig godt og ikke minst veldig morsomt å bidra til et sånt prosjekt som dette. 

 – Har du øvd mye til løpet, eller er du bare generelt god til å løpe/jogge?

– Jeg har ikke øvd noe spesielt til dette, men er en person som liker å løpe/jogge. Til daglig spiller jeg fotball, så jeg har løpetrening derifra.

Hadde du noen sponsorer?

 – Jeg hadde syv sponsorer. Familien min støttet godt opp om dette misjonsløpet, og jeg fikk sponset 500 kr som fastbeløp og 70 kr per runde. Så dette ble en morsom konkurranse blant oss i familien til støtte for en god sak.

Satser du på å klare flest runder i neste års misjonsløp også?

 – Jeg er som sagt glad i å løpe så skal ikke se bort i fra det. Om jeg klarer flest runder neste år er kanskje litt ambisiøst, men mulig å oppnå. Det viktigste er jo ikke å vinne, men å delta og støtte opp om en god sak.

>
Det viktigste er jo ikke å vinne, men å delta og støtte opp om en god sak.
— Marcus Haraldsen


Hans William Holbye.png

Hans William Holbye (1B)

Du var også en av de med flest runder, like bak Marcus. Hvordan var det å løpe?

– Jeg synes det var gøy. Jeg tok det som en treningsøkt og fikk litt ekstra motivasjon av å vite at jeg samlet inn penger til en god sak samtidig. 

Hadde du skaffet deg noen sponsorer? Og hvor mye penger tror du at du klarer å få inn til misjonsprosjektet?

– En av lærerne sponset meg med 20 kr per runde, og Phillip Wolf (medelev, journ.anm.) sponset meg med 30 kr per runde. Selv ga jeg et fast beløp på hele 10 kr til saken. 

Hva tenker du at et slikt løp betyr for fellesskapet på HNH?

– Det at vi alle er del av samme sak og samarbeider for å nå et mål tenker jeg er en god ting for både elever og lærere å oppleve. Det knytter oss sammen og forsterker fellesskapet.

>
Det at vi alle er del av samme sak og samarbeider for å nå et mål tenker jeg er en god ting for både elever og lærere å oppleve. Det knytter oss sammen og forsterker fellesskapet.
— Hans William Holbye

Resultatene

Klasse Løpere Runder Sponset beløp
1A 20 139 8 205,-
1B 26 136 11 060,-
2A 26 114 2 820,-
2B 26 111 2 685,-
3A 17 43 2 050,-
3B 4 14 537,-
Lærerne 9 70 8 900,-
SUM 128 627 36 257,-

Netto innsamlet beløp

90% av sponset beløp (sist oppdatert 6. juni 9.00)

Om du ønsker å støtte elevenes misjonsprosjekt kan du Vippse til #25506