Klare for NM


Isolde Winlund (t.v), Mathilde Halstensen, Karoline Nordbø og Benedicte Heidenstrøm og ungdomsbedriften Sweetpads høstet mange lovord under fylkesmessen for ungdomsbedrifter. - Vi fikk stort sett svært positive tilbakemeldinger, som for ek…

Isolde Winlund (t.v), Mathilde Halstensen, Karoline Nordbø og Benedicte Heidenstrøm og ungdomsbedriften Sweetpads høstet mange lovord under fylkesmessen for ungdomsbedrifter. – Vi fikk stort sett svært positive tilbakemeldinger, som for eksempel at dette virkelig er noe som for mange løser et hverdagsproblem, forteller jentene. 

Stifterne av ungdomsbedriften Sweetpads UB, Karoline Nordbø, Benedicte Heidenstrøm, Isolde Winlund og Mathilde Halstensen, har all grunn til å smile bredt. Onsdag reiste de hjem fra Ungt Entreprenørskaps fylkesmesse for ungdomsbedrifter med fem pallplasseringer og NM-billett i lomma.

 

– Det var utrolig gøy og ikke minst lærerikt å være med på denne messen. Det er jo dette vi har jobbet mot et helt år, så at innsatsen resulterte i premier og NM-deltagelse, føler vi selv var fortjent, sier jentene, som med ungdomsbedriften sin har satt seg fore å løse problemer med svetteringer under armene én gang for alle. 

 

Mange nominasjoner

Til fylkesmessen stilte HNH med ni bedrifter som, i konkurranse 100 bedrifter fra hele fylket, kjempet om seire i 15 ulike kategorier. HNH-bedriftene ble nominert i 12 av kategoriene, og endte opp på pallen i seks av dem. Tredjeplass for beste logo fikk Exemplum UB med Milad Hamrah, Filip Borgen Andersen og Eivind Tangedal. Sweetpads-jentene gikk på sin side helt til topps i kategorien «Beste regnskap», og ble nest beste bedrift i kategoriene «Beste kundeopplevelse på nett», «Beste utstilling», «Størst verdiskapingspotensial» og «Beste ungdomsbedrift». Det var andreplassen i sistnevte kategori som sørget for gullbillett til NM i ungdomsbedrifter som går av stabelen på Lillestrøm i april. 


Sweetpads ble premiert med en andreplass i kategorien "Beste ungdomsbedrift". Kash Profilering UB fra Frederik II vgs stakk av med førsteplassen.

Sweetpads ble premiert med en andreplass i kategorien «Beste ungdomsbedrift». Kash Profilering UB fra Frederik II vgs stakk av med førsteplassen.

For Sweetpads UB har forberedelsene til det store mesterskapet allerede startet. 

– Vi føler oss superklare for NM! Vi gleder oss veldig, og er allerede i gang med forbedringer vi skal gjøre. Dette inkluderer samarbeid med klesbutikker og betaling via egen nettbutikk, forteller Mathilde.

Et lite skår i gleden er det at de ikke får mulighet til å konkurrere i kategorien «Beste ungdomsbedrift».

– Fordi vi «bare» kom på andreplass  i fylkesmesterskapet, er vi avskåret fra å konkurrere om den tittelen i NM. Men det er mange andre kategorier vi har lyst til å utmerke oss i, konstaterer jentene.

 

Høyt nivå

At HNH som gjorde seg bemerket i  Østfoldmesterksapet, er ikke jentene i tvil om: 

– HNHs deltakelse har som helhet hatt et høyt nivå. Alle ideene er innovative på hver sin måte, og omtrent alle bedriftene ble nominert minst én gang! Vi skjønner fortsatt ikke hvorfor enkelte ikke fikk pris, men juryen tenker nok på en litt annen måte enn oss, sier jentene.


Filip Borgen Andersen (t.v)  og Eivind Tangedal og Milad Hamrah (ikke til stede) som står bak ungdomsbedriften Exemplum, ble belønnet med en tredjeplass i kategorien "Beste logo". 

Filip Borgen Andersen (t.v)  og Eivind Tangedal og Milad Hamrah (ikke til stede) som står bak ungdomsbedriften Exemplum, ble belønnet med en tredjeplass i kategorien «Beste logo». 

Og legger til:

–  HNH bør likevel være stolte over innsatsen til elevene, for alle gjorde så godt de kunne. 

 

Fornøyd

Også Nils Sanne, som for øvrig selv mottok prisen for «Årets markedsføringslærer» på fylkesmessen, applauderer HNH-elevenes innsats på fylkesmessen.

– Vi har all grunn til å være fornøyde. Alle bedriftene våre ble nominerte til priser, og mange vant andre- og tredjeplasser. I tillegg blir det altså NM-deltagelse. Elevene kan være godt fornøyde med innsatsen de har lagt ned det siste halve året, slår han fast. 

– Jeg synes vi har fått en kultur for ungdomsbedrifter på HNH, noe som betyr at vg3-elever er mentorer, faglærere slipper elever til i sine timer og fokuset blir applaudert fra ledelsen. Jeg gleder meg til fortsettelsen, føyer han til. 

 

Flere vg3-elever fra HNH var også representert på fylkesmessen. Aleksander Abelsen og Markus Pettersen tro til som konfransierer, mens flere andre elever tok på seg oppdraget som funksjonærer. Tidligere HNH-ere satt sågar i juryen. 


Amira Jalloul (t.v) Karoline Grønli Andersen, Kristine Klipper satset på kjølebokser med ungdomsbedriften FroFood. 

Amira Jalloul (t.v) Karoline Grønli Andersen, Kristine Klipper satset på kjølebokser med ungdomsbedriften FroFood. 


Lukas Segerblad (t.v), Adam Kamsvåg, Mathias og Markus Wauger-Molina (ikke på bildet) satset på hydroponi, en dyrkingsmetode der plantene gror direkte i vann, uten jord. 

Lukas Segerblad (t.v), Adam Kamsvåg, Mathias og Markus Wauger-Molina (ikke på bildet) satset på hydroponi, en dyrkingsmetode der plantene gror direkte i vann, uten jord.