Møtte Mette-Marit


Shahana Balukamaran fortalte Mette Marit om HNHs arbeid med marin forsøpling. Her sammen med Sten Helberg (til venstre) fra Kystlotteriet. VG3-elev Alexander Abelsen deltok for øvrig på møtet som representant for Borg bispedømmes ungdomsråd og fikk …

Shahana Balukamaran fortalte Mette Marit om HNHs arbeid med marin forsøpling. Her sammen med Sten Helberg (til venstre) fra Kystlotteriet. VG3-elev Alexander Abelsen deltok for øvrig på møtet som representant for Borg bispedømmes ungdomsråd og fikk  Mette-Marit til bords. Foto: Geir A. Carlsson

– Utrolig kult, var Shahana Balakumaran og Sebastian Helgesens umiddelbare reaksjon etter møtet med kronprinsesse Mette-Marit.

 

Kronprinsessen var i Fredrikstad i for å møte aktører fra det maritime miljøet som alle er involvert i prosjektet «Håpets katedral». 

Det er kunstner Solveig Engedal som er primus motor for prosjektet, og planen er å bygge en katedral av plast for å sette fokus på problemet med marin forsøpling og plast i havet. Kronprinsessen er med som beskytter av prosjektet. 

 

Plastbit i gave
Shahana Balakumaran og Sebastian Helgesen fra 1A representerte skolen på lunsjmøtet. De fortalte om skolens arbeid med marin forsøpling og prosjektet elevene har jobbet med denne uken. Førsteklassingene hadde med seg en plastbit fra en kanne som ble funnet under strandryddingen på Mærrapanna denne uken. Plastbiten er skolens første bidrag til prosjektet,
og den blir en del av katedralens tak.


Kronprinsesse Mette-Marit tok seg tid til et bilde sammen med HNH-erne Shahana og Sebastian. 

Kronprinsesse Mette-Marit tok seg tid til et bilde sammen med HNH-erne Shahana og Sebastian. 

Kronprinsesse Mette Marit viste stor interesse for skoleprosjektet og oppsøkte sågar HNH-elevene i etterkant for å høre mer om innovasjonscampen som elevene hadde i høst, og hva som ble resultatet av den. 

 

Representerer alle

Begge elevene var svært begeistret over å få møte og tale til kronprinsessen og ikke minst entusiastiske over selve prosjektet.

– Det var kult å møte Mette-Marit og å se hvor tydelig engasjert hun var i «Havets katedral», konstaterer Sebastian. 

– Bærekonstruksjonen i katedralen skal etter planen bestå av seks trær, som representerer de fem store verdensreligionene og urbefolkningene. Det er flott at denne bygningen skal representere alle religioner, føyer Shahana til. 


Shahana og Sebastian intervjues av NRK Østfold i etterkant av prinsessetreffet. 

Shahana og Sebastian intervjues av NRK Østfold i etterkant av prinsessetreffet.