Stort engasjement da elevene presenterte ideene for hverandre. Se flere bilder lenger ned i saken.
Tverrfaglig prosjekt
Denne uken har elevene i 1.klasse jobbet med et tverrfaglig prosjekt om hvordan valgene vi tar som forbrukere påvirker verden. Målet med prosjektet var at elevene skulle få større innsikt i lokale, nasjonale og globale problemer og trene på å arbeide i team.
Variert uke
Uken startet med besøk av Ragnar Gulliksen fra Kripos. Gulliksen fortalte blant annet om Kripos sitt arbeid rettet mot arbeidsmarkedskriminalitet og migrasjon. Etter foredraget valgte gruppene ett av de mange problemene lærerne hadde forberedt. Tirsdag hadde vi besøk av en representant fra Frelsesarmeen, som snakket om menneskehandel. Onsdag besøkte vi Norsk Bioenergi sitt biogassanlegg på Manstad. Fredag presenterte alle gruppene løsningene sine på stands. Medelever og lærere fra alle trinn besøkte standene, og fikk ta del i de mange kreative løsningene.
Høyt læringstrykk
Prosjektleder for uka, Sonia Marie Topstad, er fornøyd med prosjektet. – Jeg er stolt og imponert over hva elevene har fått til. Mange har vist stort engasjement og kreativitet. Jeg tror det er viktig å gi elevene mulighet til å tenke gjennom hvordan valgene vi tar hver dag påvirker samfunnet, og hva vi kan gjøre for å gjøre verden til et litt bedre sted, sier Topstad. – Det er også viktig for læringen at elevene ser sammenhengen mellom fagene – i virkeligheten er det ingen grenser mellom for eksempel samfunnsfag, naturfag, matte og engelsk.
Mange spennende løsninger
Blant løsningene kan nevnes plastsorteringskonkurranse mellom bydeler i Fredrikstad, leie-avdeling i klesbutikker, app for samkjøring, workshop på skolen for reparasjon og redesign av klær og nettside med tips for øko-turisme.
Se noen av nettsidene elevene laget i forbindelse med prosjektet:
Svart arbeid
Trafficking
Menneskehandel