HNH-ere for en dag

Fysikkforsøk og undersøkende matematikk var bare noe av det tiendeklassinger fra hele distriktet fikk bryne seg på da de tilbragte en skoledag på HNH.  

 

– Det har vært veldig morsomt!

Rådejentene Martine Glosli, Sara Røyneberg, Sigrid Johansen og Selma Høyås sitter i sofaen i andre etasje og smiler bredt.

15-åringene er fire av 60 elever i løpet av to dager skal få et innblikk i hvordan en skoledag på HNH fortoner seg.

16 tiendeklassinger har allerede vært på hospitering, Det er noen flere enn i fjor.


Magnus Vøllo snakket om normer og kriminalitet i samfunnfagstimene med hospitantene. 

Magnus Vøllo snakket om normer og kriminalitet i samfunnfagstimene med hospitantene. 

 

Skal få oppleve stemningen

– Tanken med denne utprøvingsordningen er at vi skal vise hvordan det er å være elev på HNH. Vi prøver å formidle det vi er gode på. I tillegg legger vi til rette for at tiendeklassingene skal få møte og snakke med de som allerede er elever på skolen. En del kjenner hverandre fra før, og det er fint om de kan møtes og utveksle erfaringer, sier administrasjonsleder Magnus Vøllo. 

–  I tillegg handler det jo om å få oppleve stemningen i gangene og i friminuttene. Det er ikke noe man kan bli fortalt eller har mulighet til å lese om i brosjyrer eller på nettet. Det må oppleves, føyer han til. 

 

Fint med sentrumsskole

Martine, Sara, Sigrid og Selma har så langt kun positivt å si besøket: 

–  Vi har inntrykk av at det er en god skole, lærerne virker hyggelige og undervisningen har vært morsom, konstaterer jentene.

– I tillegg er det et pluss at den ligger midt i sentrum. Det er kort vei til bussen og til steder hvor man kan kjøpe lunsj, føyer de leende til. 


Herman Hunn (f.v), Trug Liland Bjerkebakke, Guro Flo Engebretsen, Emma Hole Sjøborg og Cecilia Rise gjør seg klare til å teste engelskundervisning på HNH. 

Herman Hunn (f.v), Trug Liland Bjerkebakke, Guro Flo Engebretsen, Emma Hole Sjøborg og Cecilia Rise gjør seg klare til å teste engelskundervisning på HNH. 

 

Guro Flo Engebretsenm Emma Hole Sjøborg, Cecilia Rise, Trug Liland Bjerkebakke og Herman Hunn kjenner hverandre godt. Til vanlig er de elever ved Kråkerøy ungdomsskole. Denne onsdagen er de imidlertid HNH-ere, og godt fornøyde så langt.

 

Positivt med lite miljø

– Undervisningen har vært veldig morsom og interessant, konstaterer de.

For Herman, som ønsker å bli ingeniør,  har inntrykket av fysikktimen vært spesielt viktig.

– Det var morsomt. Jeg er interessert i realfag og disse fagene veier tungt med tanke på den veien jeg har lyst til å gå, sier han. 

Hva skolevalget ende med, er foreløpig ikke bestemt. Men det er mye som taler til HNHs fordel, skal vi tro de fem fra Blomsterøya:

– At skoleveien er kort, er et pluss, smiler de. 

–  I tillegg er det en fordel at skolen er såpass liten. Det fører nok til at lærerne lettere ser hver enkelt elev, sier Emma.

–  Dermed legges det bedre til rette for læring, supplerer Trug. 

At skolen kun har 180 elever gjør også noe med miljøet blant elevene, skal vi tro tidendeklassingene: 

– Det er letter å bli kjent med andre. Også på tvers av trinnene. Det er positivt, konstaterer de. 

 


Sinan Raja fra Kverhuset besøkte HNH for første gang onsdag. Opplevelsen var positiv. - Skolen har få elever, noe som legger til rette for læring og god kontakt mellom elevene, sier han. 

Sinan Raja fra Kverhuset besøkte HNH for første gang onsdag. Opplevelsen var positiv. 

– Skolen har få elever, noe som legger til rette for læring og god kontakt mellom elevene, sier han.