Reiseforberedelser

Tirsdag morgen denne uka satte vg3-elevene Constance Thuv og Filip Borgen Andersen kursen mot Peru. Der skal de være frem til 11. november, og dagene går til å se mer av hva skolens misjonsprosjekt dette året dreier seg om. Før de reiste tok vi en prat med dem for å høre hva de tenker om turen.


føler seg godt forberedt

I forkant av turen har de to forsøkt å forberede seg så godt som mulig. Dette har de gjort på ulike måter.

– Vi har hatt noen samtaler med de andre i misjonsprosjektgruppa, og føler vi vet mer om både Peru og misjonsprosjektet nå. Vi har lært og lest mye om Peru den siste tiden, så får satse på at det kommer godt med på turen. I tillegg har Mina og Einar (to av skolens ansatte som begge er vokst opp som misjonærbarn i Peru, red.anm.) fortalt oss masse om landet og om folka der. Tidligere i høst var også på Fjellhaug sammen med elever fra de andre NLM-skolene. Her fikk vi lære om misjon og om prosjektet vi støttet i Peru og Bolivia.

– Hvordan står det til med spanskferdighetene?

– Her har vi forsøkt å friske opp gamle spanskkunnskaper. Vi håper på det beste, så blir vi nok forstått. Ellers får vi også hjelp fra kontaktpersoner fra NLM som hjelper oss på dette området.

Ellers kan Constance og Filip fortelle at det vil være flere NLMvgs-elever som også reiser på tur.

viktig prosjekt

– Årets  misjonsprosjekt handler om forebygging av vold og overgrep i nære relasjoner. Hvordan blir det å se og lære mer om et så viktig, men samtidig alvorlig prosjekt?

– Vi føler oss godt forberedt, og synes det virkelig er et prosjekt med mening. Likevel gjør det inntrykk å vite at tallene på overgrep på barn er høye både i Peru og Bolivia. Vi håper at prosjektet som HNH støtter, kan gjøre noe med dette.

Følg reisen på instagram

De to oppdaterer InstaStory jevnlig, og det er dermed enkelt for oss i Norge å følge med på turen.

(…..ikke alltid like lett å finne Peru på globusen!)