Ga alt på Glommaløpet!

Lørdag 11. mai var HNH godt representert på Glommaløpet ved et eget lærerlag. Selv om de ikke nådde helt til topps, ga de likevel alt i etappeløpet som gikk fra Sarpsborg til Fredrikstad.

(Topp-foto: Bakerst fra venstre: Håvard Maurstad, Mats Kobbevik-Westgaard, Katrine Dale Bjordal, Sonia Marie Topstad og Sergio Sarmiento. Fremme fra venstre: Maria Dahl Skogen, Elise Berggren og Liv Vågen.)

- Moro å løpe sammen med gode kollegaer!

Etter å ha deltatt i misjonsløpet for noen uker siden, kan det virke som om lærerne ved HNH virkelig har blitt bitt av løpebasillen; i alle fall deltok åtte av dem på Glommaløpet forrige uke. Glommaløpet går fra Sarpsborg til gamlebyen i Fredrikstad, og har etter hvert blitt et populært løp i regionen. Løpet finnes både som stafettutgave og som individuelt løp.

Biologi- og kjemilærer Elise Berggren var den som tok initiativ til å danne et stafettlag fra HNH. Hun syntes det var flott å kunne løpe sammen med gode kollegaer, og forteller at alle sammen ga alt.

Elise Berggren tok initiativ til å stille lærerlag på Glommaløpet.

- I tillegg feiret vi egen innsats ved en liten sammenkomst hos en av lærerne etter løpet, kunne Elise fortelle.

- Hvordan var stemningen underveis?

- God stemning med et strålende vær og mye heiing fra folk som sto langs løypa.

- Var det vanskelig å få med deg de andre lærerne på å løpe Glommaløpet?

- Tja, noen meldte seg med en gang, mens andre hadde «vonde knær». Vi var litt for få løpere, så noen måtte løpe to etapper. Men uansett bra at såpass mange ville være med, og vi håper på å kunne stille fullt lag neste år.

- Hva er målet til neste år?

- Vi skal i hvert fall slå vår egen tid! Og så håper vi at elevene også vil stille med et lag for å kunne konkurrere mot oss lærerne.

Mats Kobbevik Westgaard, Liv Vågen og Elise Berggren koste seg i sola!

Løp til inntekt for misjonsprosjektet

Torsdag 2. mai gikk det årlige Misjonsløpet ved HNH av stabelen. Også i år ble det god stemning og mange slitne elever og lærere . Misjonsløpet er et sponsorløp hvor løperne selv må skaffe egne sponsorer som kan støtte løperen enten med rundebeløp eller fastbeløp. Alle innsamlede sponsormidler går uavkortet til skolens misjonsprosjekt; et prosjekt som i år støtter arbeidet med å forebygge vold og overgrep i nære relasjoner blant barn og unge i Peru.

Politikere for en dag

På mandag var Politikk og menneskerettigheter-elevene ved HNH på ekskursjon til Oslo. Her deltok de i MiniTinget, som er et politisk læringsspill, og de fikk dermed oppleve å være stortingspolitikere for en dag. Til slutt ble det også tid til en omvisning i Stortinget. Totalt sett ble det altså en lærerik og variert skoledag i hovedstaden denne dagen.

En veldig stor opplevelse

Etter å ha blitt kåret til beste bedrift i Østfoldmesterskapet i ungdomsbedrifter, har jentene i PUNKTUM UB fått mye oppmerksomhet både fra media og fra medelever og lærere på HNH! Torsdag ble PUNKTUM UB og de andre premievinnerne fra HNH feiret med kake og applaus på skolesamlingen. Selv om de nybakte Østfoldmestrene fra PUNKTUM UB har hatt et stramt tidsskjema i dagene etter seieren, tok de seg likevel tid til en prat med HNHs journalist.

Innholdsrik avslutning på høsthalvåret!

For mange slitne elever og lærere blir juleferien et kjærkomment avbrekk fra lange og intensive skoledager med mye lesing, tentamener og prøver. Fredag ble juleferien innviet med en innholdsrik og fin juleavslutning på HNH! I tillegg gikk finalen i HNHs bordtennisturnering av stabelen.

I tillegg til en fin juleandakt av skoleprest Frode Granerud, fikk vi også se underholdningsinnslag fra alle klassene. Her hadde samtlige klasser vært kreative og klart å komme opp med gode innslag. 1B viste en selvprodusert film som var basert på juleeventyret Den lille piken med svovelstikkene av H.C. Andersen. Dette skulle minne oss på at det er viktig å huske på de hjemløse og fattige, spesielt nå i jula. 3A hadde et julespill med en språklig sett “moderne” utgave av juleevangeliet, mens 3B fremførte sangen Hey ho av Freddy Kalas.

Ellers ble samlingen fylt med julesang, kahoot og naturligvis høytlesning av juleevangeliet, ved Audun Moksnes og Hans William Holbye.

Spennende finale i bordtennisturneringen

Fra venstre: Himanshu Sharma, Audun Moksnes og Mathias Kristiansen

Siste del av programmet ble satt av til bordtennis. Det var på forhånd knyttet stor spenning til utfallet av finalen i høstens store bordtennisturnering på HNH, og rammene rundt finalene lå godt til rette for en kamp med stor spenning og stort publikumsoppmøte.

Tilskuerne var flinke til å heie på de to finalistene, Himanshu Sharma og Audun Moksnes, og de to leverte også meget godt og underholdene spill. Selv om Himanshu vant første sett, og lenge så ut til å vinne andre sett, ble det til slutt Audun som stakk av med seier, 3-1 i sett. Etter finalen ble det premiesermoni, hvor Audun Moksens, Himanshu Sharma og Mathias Kristiansen ble premiert for henholdsvis 1., 2. og 3.plass i den prestisjefylte turneringen.