3D-printer på plass

Fredag 17. februar holdt 3Dnet kurs i 3D-printing. Kurset var startskuddet for Makerspace-prosjektet på HNH.

Makerspace
Vi fortsetter å satse på innovasjon og skal i løpet av de neste to årene utvikle Makerspace Fredrikstad sammen med blant andre Glemmen videregående skole, Eik-ideverksted og Sander Grundvig. Makerspace blir et kreativt verksted i 4.etg på HNH der våre elever og andre ungdommer i Fredrikstad kan får jobbe med blant annet 3D-printere, laserkuttere og annen teknologi.


Kurs for elever
Fredag 17.februar kom 3DNet fra Oslo med en 3D-printer og holdt kurs for interesserte elever og lærere. 3D-printere er et ideelt verktøy for å produsere prototype. Prosjektleder for Makerspace Fredrikstad Nils Sanne er fornøyd med kursdagen. - Å komme igang med 3D-printing er en naturlig start for vårt eget makerspace, melder Sanne som er lærer i markedsføring og ledelse på HNH. - Det har skjedd mye de siste to årene når det kommer til materialer (filament). Vi kan nå printe sikkert ti ulike materialer fra metal til trefiber til myk plast, forteller Nils Sanne.

Prototypen som ble laget på kurset 


Design neste
Neste post på programmet er å jobbe mer med design ved hjelp av CAD-programmet Autodesk. Autodesk er gratis for skoler og alle mindre foretak. Her kan man i første omgang tegne i 3D, men på sikt kan den samme filen sendes til en CNC-fres eller en laserkutter. Mulighetene er altså mange.